10. mednarodno tekmovanje v gradnji mostov iz špagetov Ali je kaj trden most 2019

Odprle so se prijave na 10. mednarodno tekmovanje Ali je kaj trden most 2019 , ki bo potekalo med 6. in 8. majem 2019 v dvorani Boruta Pečenka (Fakulteta za gradbeništvo,prometno inženirstvo in arhitekturo Univerze v Mariboru).

Glavne nagrade

Nosilnost:

  1. mesto: 1000 EUR
  2. mesto: 600 EUR
  3. mesto: 300 EUR

Dizajn:

  1. mesto: 300 EUR

Ali je kaj trden most?!2019 je mednarodno tekmovanje v gradnji mostov iz špagetov, ki vsako leto pritegne veliko število udeležencev in obiskovalcev. Tekmovanje bo potekalo že 10. jubilejno leto zapored, udeležujejo pa se ga ekipe dijakov in študentov gradbeništva, arhitekture in drugih tehniških strok.

Tekmovanje je med tekmovalci in splošno javnostjo odlično sprejeto, saj v tekmovalnem duhu povezuje ter združuje najboljše študente iz Slovenije in Evrope. Prepoznavnost tekmovanja je vedno večja tudi v tujini, kar dokazuje iz leta v leto številčnejša udeležba ekip iz tujih univerz. Na tekmovanju so že gostili ekipe iz Avstrije, Nemčije, Italije, Hrvaške, Srbije, Bosne in Hercegovine, Češke, Poljske, Latvije, Romunije, Turčije in Egipta.

Tekmovanje je odlična priložnost za sklenitev novih prijateljstev ter pridobitev novih izkušenj in znanj. Tekmuje največ 30 ekip, tekmovalno ekipo sestavljajo trije študentje iz iste fakultete.

Prijave preko spletnega obrazca, ki ga najdete na spletni strani ajktm.fg.um.si, sprejemajo do 31. marca 2019.

Več informacij o tekmovanju lahko najdete na ajktm.fg.um.si ali na FB strani.

Ob morebitnih vprašanjih kontaktirajte na e-naslov ajktm.fgpa@um.si.

Vir: fgpa.um.si