23. konferenca OTS 2018 na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko UM

Med 19. in 20. junijem bo potekala tradicionalna 23. konferenca OTS 2018 Sodobne informacijske tehnologije in storitve. Dvodnevna strokovna konferenca, ki jo organizira Inštitut za informatiko, se bo tudi letos odvijala na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru.

Tradicionalna konferenca bo tudi tokrat ponudila vpogled v aktualna dogajanja in razmislek o smernicah razvoja sodobnih informacijskih rešitev in storitev ter skušala poiskati odgovore na izzive, s katerimi se informatiki srečujejo pri svojem strokovnem delu.

Aktualne informacijske tehnologije in storitve, tehnologija BlockChain, računalništvo v oblaku, informacijska in kibernetska varnost, agilni pristopi, velepodatki, sodobne spletne tehnologije ter primeri uporabe umetne inteligence in strojnega učenja so le nekatere izmed tematik letošnje konference OTS.

Svoje izkušnje z omenjenih področij bo predstavilo več kot petdeset informatikov in IT-strokovnjakov, ki svoje znanje, storitve in rešitve uspešno tržijo na globalnih trgih vse od Avstralije, Rusije, Irana, držav Evropske unije in Švice do ZDA in Južne Amerike. Naslovili bodo številne aktualne izzive in tehnološke smernice razvoja na področju informatike ter ovrednotili uporabnost in pridobitve sodobnih informacijskih tehnologij v praksi.

Udeleženci bodo lahko svoje znanje izpopolnili tudi na treh tematskih delavnicah, in sicer:

  1. Tehnologija veriženja blokov na ramenih odprtokodnega ekosistema ARK,
  2. Varnost spletnih aplikacij s poudarkom na OWASP TOP 10 ter,
  3. Nikoli ni prepozno ali kako z zamudo sami zagotovimo skladnost z GDPR.

Organizatorji obljubljajo pester dogodek, na katerem bodo predstavljena številna nova znanja in bogate praktične izkušnje, poskrbeli pa bodo tudi za zanimivo in pestro družabno srečanje s koncertom Nike Zorjan.

Konference se bo udeležilo več kot 220 strokovnjakov s širšega področja informatike.

Vir: um.si