2TM je na seminarju v Dnepru predstavil izobraževalne programe

11 oktobra smo v preddverju hotela “Evropeyskiy” organizirali seminar z enakim naslovom kot v Harkovu – «Izobraževanje v Sloveniji: pomen kakovostne izobrazbe in zakaj ravno Slovenija»

Med spoznavnim odmorom za kavo, smo gostom s pomočjo videoprojekcije predstavili državo in povedali, zakaj velja za eno najbolj prikladnih v Evropi.

Ko smo dijake seznanili o različnih izobraževalnih ustanovah oz. univerzah v Sloveniji, so dobili priložnost zastavljati vprašanja. Predvsem jih je zanimalo, kako živeti in študirati v državi ob popolnem neznanju tamkajšnjega jezika.

– Slovenski jezik je podoben ukrajinščini, zato ga je mogoče usvojiti. Mnogi študenti zaradi kompleksne terminologije celo preidejo z angleških na programe v slovenščini. Glede na povratne informacije, se pogosto izkaže, da je lažje študirati v slovenščini, – je Tatyana Sorokina, zaposlena v podjetju 2TM, pomirila tiste, ki so se udeležili seminarja.

Naša predstavnica je uspešno odpravila strahove staršev, saj jim je pojasnila, da se mnogim študentom že v prvih letih študija uspe vključiti v popolnoma legalno opravljanje študentskega dela. Za nameček pa je na delavnici razkrila še skrivnost o tem, kdaj je najboljši čas za oddajo vpisne dokumentacije na univerze, da bi se zagotovo uspeli vpisati.