25. Decathlon študentski tek na grad

V torek, 22. maja 2018 se bo odvil tradicionalni študentski tek po ljubljanskih ulicah od Prešernovega trga do Ljubljanskega gradu. Tudi letošnji študentski tek na grad bo dobrodelen. Pod geslom »Sem študent in pomagam« bodo v sodelovanju s Slovensko Karitas zbirali prehrambene izdelke ter izdelke higiensko oskrbo za slovenske družine v stiski. Prvih 1.500 udeležencev prejme spominsko majico 25. Decathlon študentskega teka na grad.

Teka se lahko udeležite rekreativno – brez meritve časa ali tekmovalno – z meritvijo časa. Prijave v tekmovalno kategorijo – z meritvijo časa – bodo sprejemali do nedelje, 20. maja, medtem ko bodo prijave v rekreativno kategorijo možno oddati na dan teka na Prešernovem trgu med 16.30 in 18.00.

Novost letošnjega študentskega teka na grad je uvedba dodatne tekaške kategorije samo za dijake. Tudi letos bo Decathlon Ljubljana prispeval bogat nagradni sklad: posamezniki uvrščeni od 1. do 3. mesta v vseh kategorijah z meritvijo časa bodo prejeli vrednostni bon za 50 EUR unovčljiv v trgovini Decathlon Ljubljana. Obenem bodo letos nagradil tudi najbolj izvirno deset člansko tekaško ekipo s 500 EUR vrednostnih bonov za nakup v trgovini Decathlon Ljubljana.

S prireditvijo Študentski tek na grad spodbujajo gibanje za zdravje – spodbujajo tek, kot najbolj dostopno oblik športno gibalne aktivnosti. Študentski tek na grad je ena izmed najbolj množičnih tekaških prireditev v Ljubljani, ki se je vsako leto udeleži med 1.500 in 2.000 tekačev in tekačic. Študentski tek na grad je edina brezplačna množična tekaška prireditev v Ljubljani.

25. Decathlon študentski tek na grad podpirajo: Slovenska Karitas, ŠOU v Ljubljani Mestna občina Ljubljana, Športna unija Slovenije, Fundacija za šport, ARC-Kranj d.o.o., Timing Ljubljana, Športni dnevnih EkipaSN, Val 202 ter Zavod ŠKL ter glavni pokrovitelj Decathlon Ljubljana d.o.o.

Vir: soup.si