2ТМ je dijakom v Bosni in Hercegovini predstavil možnosti izobraževanja v Sloveniji

Že tradicionalno se v Sloveniji izobražuje veliko dijakov in študentov iz Bosne in Herzegovine, njihovo številno iz leta v leto vztrajno raste. Za študij v Sloveniji se odločajo zaradi tega, ker Slovenija spada v schengensko območje in je članica Evropske unije. Poleg tega diplomanti v Sloveniji pridobijo zelo kakovostno izobrazbo, diploma pa je priznana tako v Evroski uniji, kot v ZDA, vse omenjeno tudi pomembno prispeva k boljšim zaposlitvenim in kariernim možnostim diplomantov.

Ekipa 2TM je v začetku februarja obiskala gimnazije in srednje šole v Prijedoru, Doboju, Banja Luki, Sarajevu in Tuzli ter bodočim študentom v Bosni in Hercegovini je predstavila študij v Sloveniji. Sodleavci 2TM so učencem zaključnih letnikov srednjih šol podrobno prikazali prednosti študija v Sloveniji, razložili sistem vpisa na visokošolske ustanove in opozorili, da prvi vpisni rok že poteka. Pri celotnem postopku izbire pravega študijskega programa za posameznika ter v nadaljevanju samem vpisnem postopku, pridobitvi dovoljenja za prebivanje z namenom študija in adaptaciji bodoče študente vodijo strokovnjaki iz 2TM.

Zanimanje za študij v Sloveniji je, kot smo že omenili med srednješolci v Bosni in Hercegovini, veliko.  Žal pa so nejasnosti glede podaljšanja bilateralnega sporazuma med državama marsikateremu dijaku prekrižali načrte, saj so računali na brezplačen študij.

© 2TM d.o.o.