2TM je v Harkovu izvedel seminar o pomenu kakovostnega izobrazbe

Naslov seminarja «Izobraževanje v Sloveniji: pomen kakovostne izobrazbe in zakaj ravno Slovenija» je pritegnil ciljno publiko, ki so jo sestavljali tako maturanti, kot dijaki predzadnjega letnika, ki so začeli že leto prej zbirati vse potrebne podatke o visokem izobraževanju in visokošolskih izobraževalnih ustanovah.

Po uradnem delu seminarja so udeleženci lahko zastavljali vprašanja. Večino bodočih študentov je zanimalo: “Ali se mogoče vpisati na magistrske študijske programe v Sloveniji po zaključenem dodiplomskem študiju na ukrajinskih univerzah?”, “Je res, da večino študijskega programa predstavlja samostojni študij?”

Dijake je zanimalo, kako je z bivanjem v Sloveniji, kako zahtevno se je naučiti slovenskega jezika in ali se je po študiju mogoče zaposliti in ostati v državi. Zanimale so jih tudi teme povezane z načrtovanjem lastne prihodnosti – za kakšno obdobje pravzaprav prejmejo dovoljenje za bivanje in če lahko potem pridobijo državljanstvo, skratka teme, ki jih ponuja v obliki paketov tudi naše podjetje 2TM.