2TM se je od 24. do 28. oktobra predstavljal na sejmu »Izobraževanja in učil« v Beogradu

2TM je tudi letos sodeloval na sejmu »Izobraževanja in učil«, ki je potekal od 24. do 28. oktobra v Beogradu, pod pokroviteljstvom srbskega ministrstva za šolstvo, znanost in tehnološki razvoj.

Photo: by 2TM d.o.o.

Cilj sejma je spodbujanje znanja kot osnove za razvoj kulture in izobraževanja. Več kot sto razstavljavcev, vključno s številnimi mednarodnimi izobraževalnimi ustanovami, so obiskovalcem predstavili svoje študijske programe, podobnosti in razlike med domačimi in tujimi izobraževalnimi sistemi ter prednosti študija v tujini.

Photo: by 2TM d.o.o.

Ekipa 2TM je obiskovalcem predstavila možnosti študija ter prednosti, ki jih prinaša študij v Sloveniji.

»Presenečeni smo nad številčnim obiskom na našem razstavnem prostoru. Bodoči študenti, ki so trenutno v četrtem letniku srednjih šol, so bili med obiskovalci najštevilčnejši. Nekateri dijaki  drugih in tretjih letnikov gimnazij so prišli skupaj s svojimi starši.  Iskali so informacije o možnosti študiranja v Sloveniji. Opazila sem, da so imeli obiskovalci neko vizijo za svojo prihodnost, mnogi med njimi že vedo kaj želijo študirati. Obiskovalcem, ki so še neodločeni o izbiri študijskega programa, smo pojasnili razlike med nekaterimi študijskimi programi in jim pomagali pri njihovih načrtih za prihodnost. Na nas se je obrnilo kar nekaj že diplomiranih mladih, ki so se zanimali za vpis magisterskega študija. Nekateri pa so zaradi nezadovoljstva na svojem študijskem programu spraševali tudi za možnosti prepisa na študij v Slovenijo.« je povedala Mojca Lamovec iz 2TM, kjer opravlja funkcijo področne vodje prodaje.

Dodaja še, da so bili interesi obiskovalcev raznoliki, zanimali so se tako za tehnične, družboslovne kot naravoslovne smeri.

»Na sejem so obiskovalci prišli iz različnih koncev Srbije, prav tako pa tudi iz Bosne in Hercegovine kot tudi Makedonije. Nekateri so se sejma udeležili z namenom, da bi obiskali našo stojnico in dobili odgovore o možnostih študija v Sloveniji« je povedala Tanja Stubičar Gantar, vodja prodaje in marketinga v 2TM.

2TM je v času sejma izvedel predstavitev v nekaterih srednjih šolah in na jezikovni šoli „Infinitiv“, ki med drugim organizira tudi tečaje slovenskega jezika. Predstavitve so bile dobro obiskane, kar dokazuje, da je med dijaki velik interes za nadaljevanje izobraževanja v tujini.

Da bi omogočili lažji pristop do kakovostnega izobraževanja v Sloveniji, bo 2TM sodeloval na sejmu »Izobraževanja in učil« tudi v prihodnjem letu, kot tudi na drugih sejmih v regiji na temo izobraževanja.