2ТМ se je udeležila Moskovskih dni poklicne in karierne orientacije ter sejma »Horizonti izobraževanja« v Sankt-Peterburgu

Prijavni rok za vpis na visokošolske ustanove je v polnem zagonu: dijaki višjih letnikov aktivno analizirajo možnosti nadaljevanja njihove izobraževalne poti, medtem ko se izobraževalne ustanove pripravljajo na svežo kri v študijskih klopeh. Zato sta konec zime in začetek pomladi tradicionalno polna raznovrstnih izobraževalnih dogodkov – kariernimi forumi, sejmi, seminarji na katerih bodoči študentje neposredno spoznajo izobraževalne ustanove…

Photo: © 2TM d.o.o.

Seveda je na številnih dogodkih prisotno tudi podjetje 2TM. Prejšnji teden so naši predstavniki sodelovali na dveh velikih dogodkih – sejmu »Horizonti izobraževanja«, ki je 28. februarja potekal v Sankt-Peterburgu ter na Moskovskih dnevih poklicne in karierne orientacije, ki so se 2. marca odvijali v ruski prestolnici. Oba dogodka potekata dvakrat letno – spomladi in jeseni, udeleži se ju več tisoč ljudi.

Photo: © 2TM d.o.o.

Vodja regionalne pisarne 2TM v Sankt Peterburgu Ksenia Balashova je povedala, da sta oba sejma sta bila zelo informativna, odziv obiskovalcev pa velik. Sejmov so se udeležili učenci zadnjih 4 razredov srednje šole pa tudi diplomanti, ki jih je zanimal magistrski študij v tujini.

Photo: © 2TM d.o.o.

»Obiskovalci so z zanimanjem preučevali naš predstavitveni material in postavljali veliko vprašanj. Nekatere šole so nas že poznale iz seminarjev, ki smo jih izvedli pri njih. Prav tako smo se spoznali s šolami, ki so na dogodka prišli prav z namenom, da se pobliže spoznamo. Večina obiskovalcev naše stojnice se je zanimala za študijske programe informatika, mednarodni odnosi. Spraševali so o možnostih pridobitve tuje izobrazbe, kar se ne dogaja prav pogosto. Seveda so jih zanimala tudi splošna vprašanja povezana z vpisom in študijem v Sloveniji. Zelo nas je razveselilo – da je bilo toliko obiskovalcev, da se nismo uspeli niti za trenutek usesti in odpočiti. Tako, da smo trenutno utrujeni, ampak to je prijetna utrujenost,« je svoje vtise strnila Ksenia Balashova.

Photo: © 2TM d.o.o.