3. prednovoletno srečanje z raziskovalci Univerze v Mariboru

Univerza v Mariboru organizira v petek, 14. decembra 2018 »3. prednovoletno srečanje z raziskovalci Univerze v Mariboru«, kjer bodo predstavili kompetence in kapacitete Univerze v Mariboru, s posebnim poudarkom na letošnjih najodmevnejših razvojno – raziskovalnih dosežkih članic Univerze v Mariboru. Soorganizatorja srečanja sta JUENE (Youth Entrepreneurs of Europe Union) in Občina Hoče – Slivnica.

Namen dogodka je predstaviti Univerzo v Mariboru, ki se po mednarodnih lestvicah v zadnjih letih uvršča med 3 odstotke najboljših univerz na svetu, kot pomembnega razvojno-raziskovalnega partnerja na širšem mednarodnem področju.

Dogodek poleg naštetega ponuja predvsem možnost sproščenega druženja raziskovalcev, gospodarstvenikov ter oblikovalcev politik z namenom učinkovitejšega raziskovalno-razvojnega ter poslovnega sodelovanja. Udeležbo je do danes potrdilo že preko 100 udeležencev na vodilnih položajih v podjetjih in drugih javnih ustanovah, udeležili se ga bodo rektor Univerze v Mariboru prof. dr. Zdravko Kačič, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, v. d. direktorja Direktorata za znanost na Ministrstvu za izobraževanje znanost in šport dr. Meta Dobnikar, župan Občine Hoče-Slivnica dr. Marko Soršak in predsednik Youth Entrepreneurs of Europe Union Andrea Gelfi.

Udeležba na dogodku je brezplačna, potrebna je le predhodna prijava na spletni strani.

Za vsa dodatna pojasnila in prijave se lahko obrnete na ga. Maruško Čuš iz Službe za prenos znanja in tehnologij Univerze v Mariboru na elektronski naslov maruska.cus@um.si ali telefonsko številko 02 23 55 289.

Vir: um.si