Во универзитетот во Марибор ќе се организира округла маса на која ќе земат учество угледни политичари – дипломци од факултетот за градежништво, транспорт и архитектура

Клубот на дипломци на факултетот за градежништво, транспорт и архитектура при универзитетот во Марибор организира округла маса на темата: (дипломецот од факултетот за градежништво, транспорт и архитектура при универзитетот во Марибор е политичар од локално или национално ниво?). Настанот ќе се одржи во понеделник, 25 март 2019 година, во предавалната Г на адресата: Марибор, Крекова улица, 2.

На округлата маса ќе земат учество дипломците од факултетот (истакнати претставници од политичките кругови на локално и национално ниво: доктор Само Петер Медвед, дипломец на учебната програма „Градежништво“, заменик градоначалникот на Маробор, доктор Марко Сорашак, дипломец на учебната програма „Економски инженеринг“ , градоначалникот на Хоче-Сливници, магистар Бранко Кидрич, дипломец од учебната програма „Градежништво“ , градоначалникот на Рогашка Слатина, магистер Себастијан Топлак, дипломец на учебната програма „Транспотно инженерство“, градоначалникот на Подлехника, магистер Андреј Рајх, дипломец на учебната програма „Градежништво“, пратеник од парламентот на Република Словенија.)

Во својство на почесен гостин на настанот е поканет доктор Даниел Ребољ, кандидат за пратеник во европскиот парламент од партијата „Обединети леви“.

Влезот е слободен. Регистрацијата за учество е отворена до 25 март 2019 година.

Извор: fgpa.um.si