Слободни работни места во словенечките компании

Помеѓу избраните нови работодавачи се следните: Adria Airways d.o.o., Belimed d.o.o., Deichmann d.o.o., Marche d.o.o., Sibit d.o.o., Trgotur d.o.o., Vipi d.o.o., Zlatarna Celje, PE Radisson Blu Plaza Hotel.

Оператор со ласер (м/ж)

Работодавач: Trgotur d.o.o. (посредува)

Потребни вештини:

 1. среден стручен технички правец,
 2. компјутерски вештини,
 3. дозвола за управување со вилушкар (пожелно но не задолжително),
 4. пожелно работно искуство со работа на машина за ласерско сечење (не е услов),
 5. сигурност,
 6. одговорност,
 7. организираност,
 8. физичка сила,
 9. мотивираност за работа.

Вработување на неопределено време со шест месечен пробен период. Работа во три смени од понеделник до петок.

Место на работа: Жалец.

Пријавите се доставуваат до: 24.08.2019 година на следната и-мејл адреса: vesna@trgotur.si.

Келнер (м/ж)

Работодавач: Marche d.o.o.

Потребни вештини:

 1. угостителско образование или искуство во угостителството но не е услов,
 2. педантност,
 3. љубезност,
 4. комуникативност,
 5. добри деловни навики,
 6. желба за работа со луѓе,
 7. тимски дух,
 8. познавање на словенечкиот јазик,
 9. пожелно пасивно познавање на еден странски јазик.

Полно работно време.

Вработување на неопределено време. Двосменска работење. Шест дена работни во неделата. Бонуси. Можност за дообразување и напредување.

Место на работа: Оточец.

Пријавите се доставуваат до: 23.08.2019 година.

Готвач (м/ж)

Работодавач: Златара Цеље, PE Radisson Blu Plaza Hotel

Потребни вештини:

 1. завршено средно угостителско училиште, правец готвење,
 2. работно искуство од 1 до 3 години,
 3. познавање на основните меѓународни готвачки техники и методологии,
 4. познавање на HACCP стандардите,
 5. основно познавање на англиски јазик,
 6. способност за целодневна работа на нозе и подигнување на товар од 20 килограми.

Полно работно време.

Вработување на неопределено време.

Место на работа: Љубљана.

Пријавите се доставуваат до: 22.08.2019 година.

Продавач (м/ж)

Работодавач: Deichmann d.o.o.

Потребни вештини:

 1. завршено стручно образование IV. степен,
 2. работно искуство до една година,
 3. комуникативност,
 4. флексибилност и посебна педантност,
 5. чувство за работа со клиенти,
 6. тимски дух и позитивност.

Вработување на фиксен рок со 2-месечен пробен период. Работа со скратено работно време (30 часа неделно). Можност за професионален и личен развој.

Место на работа: Мурска Собота.

Пријавите се доставуваат до: 07.08.2019 година.

Работник во производство на пијалоци (м/ж)

Работодавач: Vipi d.o.o.

Потребни вештини:

 1. образование: средно стручно, пожелно машинско или технолошко, пожелно искуство,
 2. работа со полно работно време,
 3. добри работни навики и желба за стекнување на нови знаења,
 4. возачка дозвола со положена B категорија.

Вработување на фиксен рок со еден месец пробен период, со можност за продолжување. Работно време од сабајле.

Место на работа: Брезје.

Пријавите се доставуваат до: 13.08.2019 година.

Софтвер дивелопер (C#) (м/ж)

Работодавач: Sibit d.o.o.

Потребни вештини:

 1. V., VI/1., VI/2., VII. Ниво на образование,

Искуство во развој на C#.NET околина,

познавањето на Angular, Bootstrap, Typescript, SQL, Git е предност.

Полно работно време.

Вработување на неопределено време со шест месечен пробен период. Фиксен распоред за работа. Стручно образование (исто така може и странско).

Место на работа: Љубљана.

Пријавите се доставуваат до: 07.08.2019 година.

Магационер (м/ж)

Работодавач: Adria Airways d.o.o.

Потребни вештини:

 1. средно техничко училиште, техничка насока,
 2. активно познавање на англиски јазик,
 3. познавање на компјутерските програми (MS Office),
 4. најмалку 12 месеци работно искуство,
 5. способност за работа во темница,
 6. пунктуалност,
 7. сигурност,
 8. вешти раце,
 9. прилагодливост,
 10. самостојност.

Вработување на неопределено време со шест месечен пробен период. Дополнително образование и обуки.

Место на работа: Згорни Брник.

Пријавите се доставуваат до: 07.08.2019 година.

Искусен документалист (м/ж)

Работодавач: Belimed d.o.o.

Потребни вештини:

 1. најмалку V. степен на образование од областа на машинството, мехатрониката, електротехниката или автоматизацијата,
 2. соодветно знаење од областа на стартување и тестирање на уреди и искуство во подготовка и управување со документација,
 3. пожелно познавање од областа на фармацевтската индустрија со акцент на GMP околина,
 4. многу добро познавање на англиски јазик (писмено и усно),
 5. познавањето на германски јазик е предност,
 6. многу добо познавање на програмите MS Office,
 7. предност е познавањето на програмот SAP,
 8. можност за тимска работа,
 9. одлучност и одговорност.

Можност за личен и професионален развој.

Вработување на полно работно време.

Вработување на неопределено време со три месечен пробен период. Работа во Гросупље.

Пријавите се доставуваат до: 28.07.2019 година.

Линк: optius.com