Распоред на културни настани за периодот од 09.12. до 15.12.2019

Фрлање секира

09.12, 15:00-21:00 часот

Организатор на настанот: Sekiromet – Axe Throwing Europe, телефон за контакт +386 (0) 40 87 87 38.

Место на одржување на настанот: Sekiromet – Axe Throwing Europe, Кајухова 35, Љубљана.

Рекреација. Цената на влезницата започнува од: 17,50 евра. За повеќе информации напишете на следната електронска адреса: info@axe-throwing.si.

Cukrarna

10.12, 11:00 часот

Организатор на настанот: Музеј и галерија на град Љубљана, телефон за контакт: 01/24 12 500.

Место на одржување на настанот: Обласниот музеј Љубљана, Госпоска 15, Љубљана.

Презентација, посветена на историјата на фабриката за шеќер во Љубљана. Влезот на овој настан е слободен.

Сакам планини, читам планини 2019

11.12, 17:00 часот

Организатор на настанот: Словенечки планински музеј, телефон за контакт: 0838 06730.

Место на одржување на настанот: Словенечки планински музеј, Триглавска цеста 49, Мојстрана.

Културен настан. Презентација на Триглавски раскази. Отворање на изложба на фотографии #LjubimGore. Влезот на овој настан е слободен.

MAN IN BLACK: JOHNNY CASH – Животот и творештвото на Џони Кеш

12.12, 17:00 часот

Организатор на настанот: Ветрињски двор, телефон за контакт: (02) 228 12 50.

Место на одржување на настанот: Ветрињски двор, Вилински одер, Марибор.

Музичко шоу, посветено на животот и творештвото на Џони Кеш. Влезот на овој настан е слободен.

Женските гласови во меѓурелигиозниот дијалог и религиозната изградба на светот

13.12, 18:00 часот

Организатор на настанот: Цанкарев дом, телефон за контакт: (0)1 24 17 100.

Место на одржување на настанот: Цанкарев дом, Конференциска сала M3+M4, Љубљана.

Културен настан. Водител: професор доктор Надја Фурлан Штанте, Институт за филозофски истражувања, Копар. Влезот на овој настан е слободен.

Decembrrr: Šmorn & Artmarket: саем на ракотворби

14.12, 10:00 часот

Организатор на настанот: Тобачна.

Место на одржување на настанот: Словенечка куќа, Љубљана, Цанкарево набережје 13.

Саем на ракотворби. Влезот на овој настан е слободен. За повеќе информации напишете на следната електронска адреса: info@slovenskahisa.si, или јавете се на следниот телефонски број: 0838 99811.

Неделен болвјак

15.12, 8:00-15:00 часот

Организатор на настанот: EURO VARIA d.o.o.

Место на одржување на настанот: Конгресен трг, Љубљана.

Традиционален панаѓур. Влезот за овој настан е слободен.