8. dijaško in študentsko tekmovanje z e-kolesi

8. dijaško in študentsko tekmovanje z e-kolesi bo potekalo v okviru Evropskega tedna mobilnosti, in sicer 16.-22. septembra 2019. Organizator tekmovanja, Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru, želi s tekmovanjem spodbuditi zanimanje mladih za tehniko, okrepiti sodelovanje na državni in meddržavni ravni ter predstaviti nove tehnološke rešitve na področju električno podprtih pogonskih sistemov za kolesa.

S tekmovanjem imajo mladi možnost, da obogatijo svoje učne vsebine s praktičnim projektom, v okviru katerega se seznanijo s celotnim procesom razvoja izdelka. V fazi načrtovanja in izdelave e-kolesa, se ekipe lahko povežejo s proizvajalci/ponudniki komponent za nadgradnjo kolesa, v zaključni fazi, pa morajo svoj izdelek tudi ustrezno predstaviti.

Tekmovanja se bodo udeležile ekipe 2-5 članov. Predvideni bosta dve tekmovalne kategoriji: cestna in odprta. Vsak član bo prejel tudi potrdilo o sodelovanju.

Rok za informativne pred-prijave in izkazan interes je do 30. april 2019. Prijave sprejemajo na e-bikes@um.si.

Pravila so objavljena na e-bikes.um.si. Za dodatna vprašanja kontaktirajte po elektronskem naslovu e-bikes@um.si, oziroma pokličite na 02 220 7053.

Vir: feri.um.si