9. mednarodno tekmovanje v gradnji mostov iz špagetov

Študente Fakultete za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo Univerze v Mariboru pa zanima, ali je kaj trden most, zgrajen iz špagetov. Odgovor na to vprašanje bo znan na 9. mednarodnem tekmovanju v gradnji mostov iz špagetov z nazivom »How strong is the bridge?!« oz. »Ali je kaj trden most?!«.

AJKTM je tekmovanje, ki ne le povezuje študente iz Slovenije in tujine, temveč omogoča tudi povezovanje teoretično pridobljenega znanja s prakso. Na ta način tudi samo tekmovanje gradi mostove med ljudmi, fakultetami in univerzami.

AJKTM 2018 (»Ali je kaj trden most?! 2018«) organizirata Študentski svet Fakultete za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo Univerze v Mariboru ter Društvo študentov Fakultete za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo.

Tekmovanje bo potekalo 3 dni, od 9. maja 2018 do 11. maja 2018 v predavalnici Boruta Pečenka na Fakulteti za gradbeništvo prometno inženirstvo in arhitekturo UM, Smetanova ulica 17, Maribor.

Na tekmovanju sodelujejo ekipe, ki prihajajo tako iz Slovenije kot tudi iz tujine. Ekipo sestavljajo 3 člani.

Pravila AJKTM 2018 (osnovne karakteristike mostov):

  1. Razpon mostu 100 cm;
  2. Širina mostu 20 cm;
  3. Višina mostu 30 cm;
  4. Masa mostu 1400 g.

Vzporedno s tekmovanjem AJKTM 2018 bo potekalo še tekmovanje MINI AJKTM 2018 v organizaciji Srednje gradbene šole in gimnazije Maribor. Tekmovanje je namenjeno osnovnošolcem.

Več o tekmovanju si preberite tukaj.

Vir: um.si