Ali je kaj trden most?

Ali je kaj trden most oz. How Strong Is The Bridge?! je mednarodno tekmovanje v gradnji mostov – iz ŠPAGETOV, ki v tekmovalnem duhu združuje najboljše študente iz Slovenije in Evrope. V preteklih letih smo gostili študente gradbenih fakultet iz Avstrije, Češke, Srbije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Egipta, Turčije, Italije, Romunije in Slovenije.

Tekmovalci zasnujejo, projektirajo in zgradijo most po pravilih, ki so podana pred začetkom tekmovanja. Kot gradbeni material se uporabljajo špageti, ki se lepijo s plastičnim lepilom. Tekmovanje poteka v dveh kategorijah: Nosilnost in dizajn.  Sklepno dejanje je javno rušenje mostov, svojevrsten spektakel, ki napolni Dvorano B. Pečenka, največjo predavalnico na fakulteti. Prvo nagrado osvoji most, ki se poruši pri največji obremenitvi. Tekmovanje spremlja ekipa uveljavljenih projektantov in profesorjev fakultete.

Ekipo sestavljajo tri tekmovalci, zraven je lahko tudi en predstavnik fakultete (študent ali profesor).

Cena prijave:

  1. za študente Univerze v Mariboru: 10 EUR na tekmovalca;
  2. za študente ostalih univerz v Sloveniji: 30 EUR na tekmovalca (v ceno je všteta namestitev);
  3. za tuje študente in dijake: 40 EUR na tekmovalca (v ceno je všteta namestitev);
  4. za dijake: 10 EUR na tekmovalca ali 30 EUR za tiste, ki potrebujejo prenočišče.

V prijavo je všteto: material za tekmovanje (špageti, lepilo in pištole, alfa noži), prigrizki in pijača med tekmovanjem, kosila, večerje, zabave, paket dobrodošlice, majica, ogled mesta Maribor ter pokušina lokalnih dobrot. Za študente ostalih univerz in tujine je urejena tudi 3-dnevna namestitev »Bed and Breakfast«.

Tekmovanje traja tri dni, potekalo bo od 3. do 5. maja 2017.

Rok za prijavo ekipe je 1. april 2017.

Prijavnica: docs.google.com

Vir: fg.um.si