Alma Mater aktivna na F3ŽO

Od 2. do 4. oktobra 2019 je v Cankarjevem domu v Ljubljani potekal že 19. Festival za tretje življenjsko obdobje (F3žo). Festival, ki je edinstvena in zelo obiskana prireditev za starejše v Sloveniji in tudi v Evropi, je letos obiskalo več kot 17. 500 obiskovalcev z vse Slovenije.

»V okviru festivala smo tudi letos sodelovale študentke Socialne gerontologije: Lana Hojs, Saša Kmet in Veronika Gorišek. Na stojnici smo predstavljale študijske programe na Alma Mater Europaea – ECM, predvsem Socialno gerontologijo, za katero je bilo veliko zanimanja med starejšimi, kakor tudi mlajšimi, ki so bili prisotni na festivalu. V okviru festivala je letos potekalo 10 strokovnih razprav, 80 izobraževalnih dogodkov ter več kot 120 kulturnih dogodkov,« je pojasnila Veronika Gorišek, tutorka za Socialno gerontologijo ter doktorska študentka na Alma Mater.

Na okrogli mizi so sodelovali:

  1. Urška Kunčič, dipl. študentka Socialne gerontologije,
  2. Mihaela Kežman, mag.; doktorska študentka Socialne gerontologije,
  3. Veronika Gorišek, mag.; doktorska študentka Socialne gerontologije,
  4. Peter Seljak; viš. pred. dr.; Alma Mater Europaea.

Razprava je potekala na temo aktualne problematike staranja prebivalstva ter z njo povezane družbene spremembe, ki predstavljajo velik izziv, kakor tudi veliko potrebo po poklicu socialnega gerontologa.

Festival za tretje življenjsko obdobje se je časovno in vsebinsko navezoval na 1. oktober, ki ga po vsem svetu obeležujejo za mednarodni dan starejših.

Vir: almamater.si