Рокови за пријавување

Едно од највозбудливите периоди за кандидати е пријавување на избраниот универзитет. Откако донесовте одлука да студирате во странство, време е да ги поставите темелите за својата иднина и да аплицирате на универзитет или виша школа.

Рокови за пријавување

Едно од највозбудливите периоди за кандидати е пријавување на избраниот универзитет. Откако донесовте одлука да студирате во странство, време е да ги поставите темелите за својата иднина и да аплицирате на универзитет или виша школа.

2TM во моментов нуди студиски програми од областа на бизнисот, медиумите, комуникацијата, спортот и управувањето со настани, уметноста и дизајнот, новите медиуми и новите технологии на три локации – Берлин, Хамбург и Изерлон.

Кога да се аплицира?

Студиите на нашиот партнерски универзитет започнуваат 2 пати по академска година – во зимски и летен семестар. Може да аплицирате не повеќе од една година однапред.
Рокот за пријавување за студии е нормално пред почетокот на предавањата, под услов да доаѓате од земја за која не е потребна виза за влез во Германија.
Државјаните на трети земји на кои им е потребна виза за влез во Германија, треба да го земат предвид времето потребно за да се добие студиската виза и да се започне процесот на апликација.

Студии:
Зимски семестар 01.09. – 28.02.
Летен семестар 01.03. – 31.08.

Кандидати кои сакаат да се подготват за приемен испит на германскиот државен универзитет исто така можат да аплицираат за придружната програма на Основната година (Studienkolleg) на нашиот партнерски универзитет, со зимски и летен почеток.

Основна година
Октомври
Март

Услови за упис

Идните студенти мора да имаат соодветна академска квалификација – завршено средно училиште или диплома, добро познавање на англиски јазик и висока мотивација за студирање на избраната програма.

Кога аплицираат за уметност и дизајн програми, кандидатите мора да достават портфолио.

Кои документи се потребни за упис?

  • Пријава
  • Сертификат за владеење на јазикот ИЕЛТС
  • Доказ за завршено образование

Барањата варираат во зависност од избраната област на студии, за повеќе информации контактирајте не преку формуларот подолу.

Зошто толку брзање, прашувате?

Ако сакате да добиете уникатно практично интердисциплинарно знаење и диплома што им ги отвора вратите на најдобрите компании ширум светот, важно е рано да ја започнете вашата постапка за аплицирање и прием за упис, приближно шест месеци пред почетокот на студиите.

Од големо значење е да се проверат условите за упис и роковите, да се сфатат сите можности за успешно запишување. Постапката за аплицирање не треба да биде стресно искуство, затоа нашите искусни консултанти ќе обезбедат да избегнете грешки и да ја доставите беспрекорната документација навреме за да обезбедите себе место на програмата што ја сакате.

Побарајте консултации


Политика за заштита на личните податоци

Аплицирајте
за студии
во Словачка!

Политика на заштита на личните податоци

×

Побарајте консултации


Политика за заштита на личните податоци

х

Приjавете се на курс соодветен за вас

за словенечки јазик

соодветен за вас

Политика за заштита на личните податоци

X

Побарајте консултации


Политика за заштита на личните податоци

х