До завршувањето на приемот на апликации за во колеџите во Словенија останува точно една недела!

Точно за една недела на 18 март, завршува првиот рок за поднесување на пријави во словенечките колеџи. Ако Вие сте матурант оваа година и имате намера во максимално кратки рокови да се стекнете со специјалност која е барана во Европа, Вие сеуште можете да стасате на „возот кој што веќе заминува“ и успешно да си ги реализирате својте планови!

Photo: Designed by @asierromero

Многу кандидати не ги разгледуваат за себе другите варијанти за запишување, освен вишите образовни установи. Но неспорната предност на колеџот е во тоа што додека Вашите врсници ќе учат во високотообразовната установа, Вие веќе ќе добиете диплома, ќе се вработите и ќе почнете да заработувате. Важна работа е што, благодарение на ефективниот систем на образование со акцент на праксата, во словенечките колеџи Вие ќе се стекнете со образование до тој степен , кој што ќе Ви овозможи реална шанса да најдете достојна работа и соодветна плата за истата. И секако, професијата со која што ќе се стекнете Вие, ќе биде барана не само на пазарот за трудот, туку и ќе Ви биде Вашата омилена професија: изборот на образовните програми во колеџите во Словенија е толку голем и интерен, што помеѓу нив Вие сигурно ќе си го најдете тоа што Ви прилега Вам!

Ние искрено ве советуваме да побрзате за да успеете да поднесете пријава во првиот уписен рок, со оглед на тоа што вториот уписен рок ќе се одржи само неколку дена на крајот на месец август, и во суштина ќе претставува дополнување на празните места со матуранти. Разбирливо е дека тоа нема да бидат нај интересните варијанти, а и зошто би го одложувале своето запишување за последниот момент, кога поголемиот број на матуранти веќе ќе бидат запишани?

Обратете се кај нашите менаџери и ние подетално ќе Ви раскажеме Вам што треба да направите , ќе избереме за Вас соодветна програма, која што ќе ви се допадне Вам и која што ќе Ви одговара, и ќе Ви укажеме сестрана помош при запишувањето. Смело чекорете напред и запомнете: најдобрите стигнуваат први!

Консултации со стручњак

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ:Политика за заштита на личните податоци

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

и добијте консултации од нашите специјалистиПолитика за заштита на личните податоци

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Аплицирајте
за студии
во Словачка!

Политика на заштита на личните податоци

×

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ:Политика за заштита на личните податоци

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

х

Приjавете се на курс соодветен за вас

за словенечки јазик

соодветен за вас

Политика за заштита на личните податоци

X

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ:


Политика за заштита на личните податоци

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

х