30 март 2019 година во универзитетот во Нова Горица завршува првиот рок за прием на пријави. Така што Вам Ви остануваат уште две недели, за да успеете да се пријавите во првата етапа од уписната кампања во наведената образовна установа, во период во кој на располагање на кандидатите им се нудат најголем избор на образовни програми!

Photo: Designed by @kues

Универзитетот во Нова Горица е еден од водечките високообразовни институции во Словенија. Својата историја тој ја започнува во 2006 година, но без разлика на својата „младост“ веке има докажан авторитет помеѓу високообразовните установи во Европа и се јавува како партнер на многу големи научни, економски и културни проекти, вклучувајки ги и тие на меѓународен план. Согласно податоците на меѓународниот рејтинг RUR (RoundUniversityRanking) за 2018 година, универзитетот од Нова Горица го заземал 353 место во светот. Тоа е највисок рејтинг помеѓу словенечките универзитети.

Подетална информација за образовните програми на универзитетот и детали за уписната кампања Ви може да добиете од менаџерите на 2ТМ. А тука Вие можете да прочитате интервју со студентка од универзитетот во Нова Горица и од прва рака да разберете за бејзиното мислење за образованието и студентскиот живот во Словенија „од внатре“.

Да додадеме дека вториот уписен рок во универзитетот во Нова Горица започнува на 1 мај, иако ние топло ви препорачуваме Вам да не го одложувате уписот за понатаму. Направете го својот избор и уверено движете се кон своите цели, без губење на своите нерви и време. Ви посакуваме успех!

Консултации со стручњак

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ:Политика за заштита на личните податоци

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

и добијте консултации од нашите специјалистиПолитика за заштита на личните податоци

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Аплицирајте
за студии
во Словачка!

Политика на заштита на личните податоци

×

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ:Политика за заштита на личните податоци

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

х

Приjавете се на курс соодветен за вас

за словенечки јазик

соодветен за вас

Политика за заштита на личните податоци

X

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ:


Политика за заштита на личните податоци

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

х