За студентите, коишто ќе се запишат на словенечките образовни установи во академската 2020/2021 година, компанијата 2ТМ организира интензивни курсеви за изучување на словенечкиот јазик. Намената на овој јазичен курс е да им се олесни прилагодувањето на студентите во Република Словенија и да се подготват за студиите за да можат да ги следат предавањата и успешно да ги полагаат испитите. Под раководство на искусен предавач, на којшто словенечкиот јазик му е мајчин јазик, ќе научите словенечки јазик на А1/А2 ниво и ќе ја запознаете словенечката култура и словенечките традиции. Наставниот план вклучува, поздравување, фрази, основни поими и изрази за олеснување на асимилацијата и следење на наставата. Групите за настава се мали (до петнаесет лица) што на професорот му овозможува индивидуален пристап и му ја олеснува комуникацијата на студентот со професорот и има подобра инклузија во процесот на учење.

Photo: pixabay/MonikaP

Интензивните курсеви (посетителите можат да бираат помеѓу 100 и 150 часови) погодни се за почетници и ќе се одржуваат во Љубљана и Марибор. Кандидатите имаат загарантирано сместување во студентски дом.

Курсот за изучување на словенечки јазик е акредитиран од Министерството за образование, наука и спорт на Република Словенија. Студентите добиваат потврда за завршен курс.

Термини за одржување на курсевите:

  1. Интензивен курс+ (150 часови): 20.07.2020 до 15.10.2020 година.
  2. Интензивен курс (100 часови): 03.08.2020 до 15.10.2020 година.

Изберете го својот курс и обезбедете си слободно место. За повеќе информации кликнете тука или напишете ни на следната електронска адреса: education@2tm.si.

Консултации со стручњак

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ:Политика за заштита на личните податоци

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

и добијте консултации од нашите специјалистиПолитика за заштита на личните податоци

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Аплицирајте
за студии
во Словачка!

Политика на заштита на личните податоци

×

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ:Политика за заштита на личните податоци

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

х

Приjавете се на курс соодветен за вас

за словенечки јазик

соодветен за вас

Политика за заштита на личните податоци

X

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ:


Политика за заштита на личните податоци

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

х