Изјава на професор д-р Павел Кристиан, заменик декан на Медицинскиот факултет при Универзитетот во Кошице, Словачка – партнерска институција на 2ТМ

2ТМ го контактираше партнерскиот Факултет за медицина при Универзитетот во Кошице, Словачка да ни кажат како се прилагодиле на новата ситуација кај нив и кои се нивните очекување за новата студиска година со почеток на октомври 2020.

Photo: UPJS, Faculty of medicine

Изјавата на професор д-р Павел Кристиан, заменик декан за студиската програма на англиски јазик по општа медицина на Медицинскиот факултет во Кошице, Словачка ја пренесуваме во целост:

Веруваме дека наставата и испитните сесии за следната академска година 2020/2021 ќе почнат и ќе продолжат нормално. Ние работиме на тоа сѐ да биде подготвено за почетокот на следниот семестар, почнувајќи од завршувањето на оваа академска година со помош на методата за студии на далечина и секако се подготвуваме за приемните испити за словачките и странските студенти. Наша намера е факултетот да работи со максимален капацитет и свесни сме дека во оваа кризна ситуација главен приоритет на Факултетот за медицина се состои во оспособување на идни доктори по медицина“ – појаснува словачкиот универзитетскиот професор Павел Кристиан.

Консултации со стручњак

Побарајте консултации


Политика за заштита на личните податоци

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

и добијте консултации од нашите специјалистиПолитика за заштита на личните податоци

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Аплицирајте
за студии
во Словачка!

Политика на заштита на личните податоци

×

Побарајте консултации


Политика за заштита на личните податоци

х

Приjавете се на курс соодветен за вас

за словенечки јазик

соодветен за вас

Политика за заштита на личните податоци

X

Побарајте консултации


Политика за заштита на личните податоци

х