Придобивките на модерната дигитализација во екот на ширењето на епидемијата од новиот вирус успешно ги користат и на „Nova Univerza“, која е една од партнерските институции на 2ТМ.

Photo: доктор Матеј Авбељ, ректор на Новиот универзитет и професор по европско право

Ректорот, проф. д-р. Матеј Авбељ истакнува дека новонастанатата ситуација им наложила да реагираат брзо и ефикасно, со што факултетската настава ја префрлите на интернет.

Студискиот процес и натаму тече непречено во електронска форма,  благодарение на претходно развиениот дигитален облик на порталот е-univerza, како и на платформата moodle. Иако во наредните недели ситуацијата ќе биде заострена,  ние сме сигурни дека до почетокот на новата студиска година 2020/2021 состојбите целосно ќе се решат“ – појаснува Авбељ.

Дури и да не биде така, како ректор на Nova Univerza можам со сигурност да кажам дека со сите средства и со помош на модерната дигитална технологија, ќе се погрижиме студискиот процес во секој случај да тече во согласност со највисоките стандарди за квалитет“ – уверува професор д-р. Матеј Авбељ.

Затоа, додава тој студиите на Nova Univerza не само што се добар, туку се и сигурен избор: „Ве покануваме на упис.“

Автор: Лидија М. Кустербајн

Консултации со стручњак

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ:Политика за заштита на личните податоци

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

и добијте консултации од нашите специјалистиПолитика за заштита на личните податоци

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Аплицирајте
за студии
во Словачка!

Политика на заштита на личните податоци

×

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ:Политика за заштита на личните податоци

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

х

Приjавете се на курс соодветен за вас

за словенечки јазик

соодветен за вас

Политика за заштита на личните податоци

X

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ:


Политика за заштита на личните податоци

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

х