Во изјава за 2ТМ директорот на Вишата стручна школа Блед, маг. Петер Михелчич кажува како ја прилагодиле наставата и праксата на новата ситуација.

Photo: Маг. Петер Михелчич, директор на ВСШ Блед/VSŠ Bled

На Вишата стручна школа за угостителство, велнес и туризам Блед брзо одговоривме на актуелната ситуација и преку ноќ се прилагодивме на настава на далечина. Поточно, ни беше предизвик како виртуелно да ги спроведуваме стручните вежби од стручните предмети како на пр. изведба на угостителски настан. И покрај сегашната состојба, нашите студенти се вратија во предавалните, каде што нашите предавачи „во живо“ им пренесуваат знаења во облик на вежби. Се погриживме и за безбедноста на студентите, како и на сите соработници. Работата тече во мали групи.

На иднината гледаме со оптимизам. Школскиот центар Асториа набрзо ги отвора своите врати, каде што гостите ќе ги пречекаат и студентите од двете студиски програми (угостителство и туризам и велнес) во рамки на летната практична настава. На Блед бележиме и зголемен раст на гости“ – заклучува директорот маг. Петер Михелчич.

Консултации со стручњак

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ:Политика за заштита на личните податоци

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

и добијте консултации од нашите специјалистиПолитика за заштита на личните податоци

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Аплицирајте
за студии
во Словачка!

Политика на заштита на личните податоци

×

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ:Политика за заштита на личните податоци

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

х

Приjавете се на курс соодветен за вас

за словенечки јазик

соодветен за вас

Политика за заштита на личните податоци

X

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ:


Политика за заштита на личните податоци

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

х