Испитната сесија за студентите е можеби еден од најстресните периоди во студиската година, бидејќи многу испити треба да се положат за неколку недели. Покрај се, надвор времето е прекрасно и да седиш со книга во раце не е воопшто лесно.

Ви предлагаме неколку важни совети, кои што ќе ви помогнат успешно да ја поминете летната сесија.

Photo: Yanaiya

  1. Планирајте. Организирајте се и составете план за подготовка, план за одмор и план за повторување на материјалот. На тој начин вие ќе можете максимално ефикасно да го искористите времето, со кое што вие располагате за подготовка на испитите.  
  2. Правете паузи. Нека биде тоа пауза за кафе, за сончање, за прошетка, за трчање или за гледање на омилената серија.
  3. Користете систем на наградување. Кога ќе поминете дел од материјалот кој што сте си го задале, наградете се. Тоа е многу ефикасен начин за одржување на мотивацијата!
  4. Јадете здрава храна. Здравата храна има огромно значење за работењето на мозокот. Вклучете во исхраната многу овошје и зеленчук, потрудете се да ги избегнувате штетните закуски.
  5. Занимавајте се со фискултура. Посетувајте ја спортската сала, одете на прошетки, трчајте. Тоа ќе му овозможи на мозокот да се збогати со кислород и како резултат на тоа ќе помогне во брзото усвојување на обемниот материјал.  
  6. Пијте повеќе вода. Водата е важна алка во исхраната и за организмот на човекот, затоа избегнувајте засладени напитоци.

Ви посакуваме успех! И запомнете дека по завршувањето на сесијата вас ве очекува впечатлив и долг распуст!

Извор: student.si

Консултации со стручњак

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ:Политика за заштита на личните податоци

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

и добијте консултации од нашите специјалистиПолитика за заштита на личните податоци

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Аплицирајте
за студии
во Словачка!

Политика на заштита на личните податоци

×

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ:Политика за заштита на личните податоци

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

х

Приjавете се на курс соодветен за вас

за словенечки јазик

соодветен за вас

Политика за заштита на личните податоци

X

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ:


Политика за заштита на личните податоци

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

х