„Стоп“ за есенско-зимската меланхолија или, како да се биде продуктивен кога временските услови се лоши?

Временските услови имаат големо влијание на нашето расположение и со самото тоа и на продуктивноста во нашата работа. Ако надвор е топло и сончево, ние сакаме да излеземе и да прошетаме, да се видиме со другарите и да спортуваме. Кога времето не е „убаво“, ние многу често сакаме да си полежиме, да гледаме филмови, да поспиеме малку повеќе или да јадеме брза храна. За да бидете во добра форма за време на дождливите денови, ви предлагаме неколку совети, како да се биде продуктивен кога временските услови се лоши.

Photo: pixabay/ALESSA_ABRAMOFF

Испланирајте го својот иден одмор

Дали веќе имате идеја каде сакате да одморате следното лето? Ако одговорот е „не“, тогаш, баш сега кога надвор времето не е баш најдобро е вистинското време да размислите за убавите сончеви денови. Испланирајте во кои земји и градови би сакале да одите и кои знаменитости да ги видите.

Реорганизирајте се

Наредете го плакарот, средете ја работната маса, раскренете ги книгите на полиците. Реорганизацијата ќе ви помогне да се почувствувате педантно и организирано и ќе ви го подобри расположението.

Составете список на задачи

Составете свој bucket list – список на задачи, кои сакате да ги завршите, државите кои сакате да ги посетите, концертите на кои сакате да одите и тн. Ставете ги на списокот тие работи кои ве прават среќни и ве мотивираат да постигнувате нови успеси.

Правете добри дела

Чистејќи го плакарот, вие веројатно ќе најдете некои работи кои веќе не ви се точни или не ги носите. Спакувајте ги и однесете ги во добротворна организација. На тој начин ќе си направите добро самите себе и на другите.

Одвојте време за најблиските луѓе, играјте друштвени игри или изгледајте филм заедно. Ним исто така им фалите и би сакале да поминат време со вас.

Извор: student.si

Консултации со стручњак

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ:Политика за заштита на личните податоци

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

и добијте консултации од нашите специјалистиПолитика за заштита на личните податоци

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Аплицирајте
за студии
во Словачка!

Политика на заштита на личните податоци

×

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ:Политика за заштита на личните податоци

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

х

Приjавете се на курс соодветен за вас

за словенечки јазик

соодветен за вас

Политика за заштита на личните податоци

X

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ:


Политика за заштита на личните податоци

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

х