Занимањата од областа на фармацијата се разновидни и корисни. Во оваа област, информациите и доказите се важен елемент во научното истражување, иновациите и грижата за пациентите. Професиите од областа на фармацијата се сметаат дека се едни од најпочитуваните и најсигурните.

Photo by stevepb on Pixabay/анимањата од областа на фармацијата се разновидни и корисни

Дипломираните студенти на студиската програмата Фармација работат како членови на здравствениот тим, кој е директно вклучен во грижата за пациентите, придонесувајќи за развој на нови терапии, познавање на рецепти и издавање на лекови.

Широк спектар на можности за кариера е важна причина зошто студентите се запишуваат на фармацевтскиот факултет, од нуклеарна фармација, која користи радиоактивни лекови за лекување на болести како што е ракот, до претставници на фармацевтски компании, кои со своето знаење за медицинска терминологија најдобро промовираат лекови на рецепт или без рецепти.

Друга предност да станете фармацевт е автономијата за управување со вашата работа и време и поставување приоритети, со цел подобро да им служите на вашите пациенти.

Европските факултети за фармација имаат долга традиција. Предавањата вклучуваат познавање на природните науки, медицината и специфичните фармацевтски науки. Студентите ќе научат како различни видови на лекови влијаат врз човечкото тело и умот, иако тие работат кога лекот се меша. Дипломираните студенти, исто така, се здобиваат со правно знаење.

Студентите на фармација се вклучени во важни истражувања за време на нивните студии, активно учествуваат во проекти, имаат можност да добијат стипендии и професионални пракси (вклучително и во странство). Дипломираните студенти на фармација со стекнато знаење и вештини наоѓаат високо платени и задоволителни работни места.

Ако сте задоволни со науката, сакате да им помогнете на другите, вие сте прецизни и добро организирани, тогаш фармацијата е професија за вас.

2TM успешно ќе ве води низ процесот на запишување за фармацевтски студии на англиски јазик. Ајде да се пријавиме на избраниот факултет и да ги добиеме потребните материјали за приемниот испит.

Ние ќе се погрижиме за роковите, беспрекорната регистрација и дозволата за привремен престој, така што ќе можете да се фокусирате на преместување и започнување на студиите.

Автор: Барбара Годец

Консултации со стручњак

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ:Политика за заштита на личните податоци

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

 

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

и добијте консултации од нашите специјалистиПолитика за заштита на личните податоци

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Аплицирајте
за студии
во Словачка!

Политика на заштита на личните податоци

×

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ:Политика за заштита на личните податоци

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

х

Приjавете се на курс соодветен за вас

за словенечки јазик

соодветен за вас

Политика за заштита на личните податоци

X

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ:


Политика за заштита на личните податоци

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

х