Современите технологии, ако се користат разумно, многу го олеснуваат нашиот живот. Од оваа статија вие ќе дознаете за апликациите за смартфони, коишто се непроценлива помош за секој студент.

Photo: pixabay/stevepb

Študentska prehrana

За оваа апликација може да се каже дека е една од најкорисните. Ако ја користите вие секогаш ќе знаете, што имаат на дневното мени угостителските објекти низ цела Република Словенија, коишто се во системот за субвенционирана исхрана за студентите. Со помош на оваа апликација вие ќе можете да добивате информации за висината на доплатата во конкретниот угостителски објект, придружете и се на програмата Študentske ugodnosti и ќе можете да ги следите актуелните новости.

Printbox

Најверојатни сте ги виделе црвените кабини, во коишто може евтино да се испечатат материјалите за студирање. Со помош на апликацијата ќе можете да отворите свој Printbox-акаунт во било кое време и да прикачите документи за печатење. Се што ви е потребно, тоа е корисничко име и лозинка. На Printbox вие само ќе докупите „кредити“ and you’re good to go!

AMZS

Делот одговорен за доцнењето на предавањата поради проблемите со превозот! Со помош на апликацијата AMZS вие секогаш ќе бидете во тек со тоа, каква е ситуацијата на опатиштата. Тука вие исто така ќе можете да ги дознаете актуелните цени на горивата, да погледнете на поставените веб-камери и да го пресметате времето за патување. Must-have за сите студенти, коишто се возачи.

Kahoot

Многу професори со задоволство ја користат апликацијата Kahoot. Оваа апликација овозможува да се создаде конкурс, задача, контролна работа за група (студенти). Ако употребите малку креативност и фантазија вие можете да направите свој конкурс и убаво да си ја поминете вечерта со цимерите.

Booking.com

Студентскиот живот не се состои само од предавања, семинари, испити но и од патувања. Инсталирајте си ја апликацијата Booking.com и испланирајте си мало патување следниот викенд. Апликацијата содржи податоци за слободни сместувачки капацитети, нивната цена во зависност од сезоната, коментари од туристи за тоа колку се задоволни од одредени сместувачки капацитети, а може да се направи и резервација. Среќен пат!

Извор: student.si

Консултации со стручњак

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ:Политика за заштита на личните податоци

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

и добијте консултации од нашите специјалистиПолитика за заштита на личните податоци

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Аплицирајте
за студии
во Словачка!

Политика на заштита на личните податоци

×

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ:Политика за заштита на личните податоци

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

х

Приjавете се на курс соодветен за вас

за словенечки јазик

соодветен за вас

Политика за заштита на личните податоци

X

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ:


Политика за заштита на личните податоци

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

х