Ве каниме да ни се придружите во следната студиска година, која ќе се реализира во веќе поставените рамки – Боштјан Брумен, декан на Факултетот за туризам при Универзитетот во Марибор

За прилагодувањето на моменталните случувања, како тече работата на Факултетот за турзиам во Брежице и какви се очекувањата за новата студиска година, во изјава за 2ТМ појаснува професорот Боштјан Брумен.

Photo: van. prof. dr Boštjan Brumen, dekan Fakulteta za turizam UM

Кризата поради SARS–CoV-2 вирусот е глобална“, – вели деканот на Факултетот за туризам во Брежице Боштјан Брумен и додава дека со тоа не е поштедена ниту една држава. И покрај тоа, тие се трудат студискиот процес да тече непречено во истиот облик.

„Физичките предавања се префрлени на on-line предавални, за кои забележуваме уште поголем интерес од студентите – можеби затоа што студентите се дисциплинирани и се изолирани и студиите им претставуваат корисен начин за поминување на времето, кое би го искористиле за други активности“, – појаснува Брумен.

Тој вели дека професорите на Факултетот за туризам во Брежице се добро подготвени и дека се образувани за предавања на далечина. За оној дел од процесот кој не ќе биде можно да се изведе преку интернет, тој појаснува дека факултетот ќе го изведе тогаш кога ситуацијата ќе го дозволи тоа или пак ќе побараат други алтернативни можности. Брумен уверува дека тие ќе се потрудат секој студент да го стекне потребното знаење за во иднина.

Деканот на Факултетот за туризам при Универзитетот во Марибор не го крие оптимизмот за претстојниот период: „Се тешиме со фактот дека ниту една криза не е вечна и дека токму во најкритичните моменти се создаваат најдобрите идеи и најдобрите решенија“.

Брумен тврди дека туризмот сигурно ќе има потреба од креативни и динамични поединци и затоа додава тој дека на нивниот факултет прво ќе инсистираат на квалитет.

Затоа, ве покануваме да ни се придружите во следната студиска година, која што ќе се реализира во веќе поставените рамки“, – заклучува Боштјан Брумен.

Консултации со стручњак

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ:Политика за заштита на личните податоци

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

и добијте консултации од нашите специјалистиПолитика за заштита на личните податоци

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Аплицирајте
за студии
во Словачка!

Политика на заштита на личните податоци

×

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ:Политика за заштита на личните податоци

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

х

Приjавете се на курс соодветен за вас

за словенечки јазик

соодветен за вас

Политика за заштита на личните податоци

X

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ:


Политика за заштита на личните податоци

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

х