Во високообразовните установи и колеџи во Словенија активно се одвива процесот на прием на пријави од кандидатите. Првиот уписен рок започна на 12 февруари 2019 година и во основа ќе трае уште еден месец.

Photo: Designed by @freepic.diller

Ако од било какви причини вие сеуште не сте ја пополниле пријавата за запишување, сега е правото време да се активирате! Кандидатите кои што се запишуваат во првиот уписен рок, имаат многу поголеми шанси да се запишат на избраниот смер, бидејки во секој нареден уписен рок, слободни места како за домашните и така и за странските студенти остануваат се помалку и помалку.

Како по правило, запишувањето во Словенските образовни институции се одвива без приемени испити. Но исто така има и многу случаи каде што има исклучоци, на пример на креативните специјалности. Матурантите кои што се запишуваат на наведените смерови, треба да имаат во предвид, дека приемнте комисии на факултетите даваат дополнителни крајни рокови за полагање на креативните приемни испити. Затоа во овој случај исто така има потреба да побрзате за да успеете да поднесете пријава за запишување во првиот уписен рок. Да не зборуваме и за тоа, дека места во најдобро рангираните универзитети и на најбараните образовни програми за подготовка се пополнуваат многу брзо и втор уписен рок може едноставно да нема.

За информации за уписните рокови и условите за уписната кампања во конкретната образовна установа која што Ве интересира Вас, обратете се кај менаџерите на 2ТМ. Ако Вие сеуште се немате одлучено која високообразовна установа ќе ја изберете, ние ќе Ви помогнеме Вам да ја изберете програмата земајки ги в предвид вашите желби , моменталната ситуација со слободни места во образовните институции и вашите реални шанси да се запишете. Со наша помош успеваат да се запишат сите!

Олесја Антјушенја

Консултации со стручњак

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ:Политика за заштита на личните податоци

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

и добијте консултации од нашите специјалистиПолитика за заштита на личните податоци

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Аплицирајте
за студии
во Словачка!

Политика на заштита на личните податоци

×

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ:Политика за заштита на личните податоци

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

х

Приjавете се на курс соодветен за вас

за словенечки јазик

соодветен за вас

Политика за заштита на личните податоци

X

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ:


Политика за заштита на личните податоци

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

х