Забелешка за матурантите: десет добри причини, зошто вреди да се запишете на редовната студиска програма „Бизнис-секретар“ на Факултетот DOBA

Овие денови на Факултетот DOBA се одржува избор на студенти за програмата „Бизнис-секретар“. Ако се одлучите да се запишете на оваа програма, вие ќе се стекнете со професионални знаења, кои што ќе ви овозможат да дадете свој придонес во ефикасен и успешен развој на компанијата, која што во иднина ќе биде ваше работно место.

Photo: Unsplash/Element5 Digital

Ако ги собереме сите аргументи, зошто кандидатот вреди да ја избере имено оваа студиска програма, тогаш списокот на причини ќе изгледа од прилика вака:

  1. Вие ќе имате многу и различни можности за вработување (од мали компании до големи корпорации, работа во државниот сектор или отворање на сопствен бизнис).
  2. Повеќе од 60% од дипломците на Факултетот DOBA наоѓаат работа во текот на првите шест месеци по завршувањето на студиите.
  3. Само двата предмети истовремено во распоредот ќе ви помогне да го искомбинирате студирањето со другите обврски, како на пример семејството и вашето хоби.
  4. Ќе бидете во одлично друштво и во идеално опремени простории во центарот на градот.
  5. За време на студирањето, кое што се карактеризира со висококвалитетна студиска програма и индивидуален пристап (ќе имате личен наставник за време на целото студирање), исто така ќе имате средби и ќе соработувате со практичари.
  6. Современиот студиски приод, кој што се практикува на факултетот DOBA, ќе ви овозможи специјалистички знаења во согласност со потребите на работодавачите.
  7. За време на студирањето ќе имате практика во успешни компании од областа, а можно е и надвор од земјата.
  8. Ќе станете посамостоен човек (денес во овие неспокојни времиња многу е важно да умеете брзо да се прилагодувате и да се стекнувате со нови, актуелни и практични вештини).
  9. Во текот на предавањата преку практични примери ќе научите да се самоорганизирате и да управувате со работните процеси, да ги планирате работните обврски на сите вработени, да подготвувате и да организирате деловни средби, да се справувате со деловна комуникација и пресметка на расходите, да доставувате деловна и друга информација (внатре и надвор од компанијата).
  10. По две години студирање вие ќе се стекнете до диплома, која што ќе ви обезбеди современи и практични знаења и ќе ви отвори широк спектар на можности за вработување.

За подетални информации поврзани со прашањата за запишување на факултетот DOBA, а исто така и за во други образовни институции во Република Словенија, контактирајте не на следната електронска адреса: education@2tm.si.

Извор: doba.si

Консултации со стручњак

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ:Политика за заштита на личните податоци

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

и добијте консултации од нашите специјалистиПолитика за заштита на личните податоци

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Аплицирајте
за студии
во Словачка!

Политика на заштита на личните податоци

×

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ:Политика за заштита на личните податоци

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

х

Приjавете се на курс соодветен за вас

за словенечки јазик

соодветен за вас

Политика за заштита на личните податоци

X

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ:


Политика за заштита на личните податоци

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

х