Само замислете си дека е рано наутро, а надвор врне дожд, креветот ве мами со својата топлина и воопшто не ви се станува и не ви се оди на работа… А ако работите од дома, можете веднаш да се свртите на другата страна и уште малку да дремнете, не плашејќи се дека ќе задоцните на работа.

Работењето од дома станува се попопуларно. Многу е удобно, посебно за тие коишто сакаат често да патуваат. Се што ви треба е лаптоп и добра интернет врска. Звучи прекрасно, зарем не?..

Photo: pixabay/Koleida

Во реалноста, работењето од одма сепак е работа. Точно е дека поедноставно располагате со своето време но набрзо можете да се почувствувате осамени.

Дали има повеќе плусови или минуси во работењето од дома?

Предностите од работењето од дома:

  1. вие можете да работите во пижами,
  2. сами можете да си го правите распоредот за работа,
  3. не губите време на патување до канцеларија,
  4. можете да работите каде сакате и кога сакате,
  5. не морате постојано да комуницирате со луѓе (кои што можат да бидат многу конфликтни).

Недостатоци од работењето од дома:

  1. морате да бидете максимално самодисциплинирани,
  2. можеби ќе се чувствовате осамено,
  3. тешко ќе ви биде да го раздвоите приватниот живот од работата,
  4. можете многу лесно да се деконцентрирате од други работи.

Ви посакуваме да си најдете оптимална варијанта за работа, којашто ќе ве прави среќни, ќе ви обезбеди личен комфор и ќе ви носи добра заработка!

Извор: student.si

Консултации со стручњак

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ:Политика за заштита на личните податоци

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

и добијте консултации од нашите специјалистиПолитика за заштита на личните податоци

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Аплицирајте
за студии
во Словачка!

Политика на заштита на личните податоци

×

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ:Политика за заштита на личните податоци

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

х

Приjавете се на курс соодветен за вас

за словенечки јазик

соодветен за вас

Политика за заштита на личните податоци

X

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ:


Политика за заштита на личните податоци

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

х