Секојдневно слушаме дека треба повеќе да се движиме и дека издувните гасови од автомобилите негативно влијаат на животната средина. Какви дејствија во врска со тоа може да се преземат? Одете на предавање со велосипед!

Photo: pixabay/Free-Photos

Дневна доза на рекреација

Во Љубљана со велосипед можете да стасате на било кое место! Тоа не само што е удобно туку ако отидете на предавање со велосипед ќе се рекреирате, ќе дишете свеж воздух, ќе ја зголемите физичката активност и побрзо ќе стасате до потребното место.

Зачувување на животната средина

Зарем не е вистина, дека често слушаме за тоа како автомобилите ја загадуваат животната средина? Возејќи велосипед до факултет не само што самите ќе придонесете за зачувувањето на животната средина туку и ќе бидете пример за останатите, земајќи проактивно учество во решавањето на овој проблем.

Кажи „НЕ“ на утринската гужва во автобус!

Трчањето по автобусот и влегувањето во него кога е преполн е навистина непријатна работа, која што може уште од рано наутро да ви го расипе расположението. Но, сепак гужвите и турканиците можете да ги избегнете ако користите велосипед.

Вие побрзо успевате да стасате до потребното место и не зависите од надворешните услови

Губењето на времето за да стасате до автобуската станица и да го чекате автобусот, вклучувајќи го и неговото можно доцнење, може да биде многу напорно. Особено ако автобусот ви избега пред нос. Ако употребувате велосипед вие ги избегнувате сите досега набројани проблеми и во многу случаи ќе стасате до саканата цел многу побрзо бидејќи кога сте со велосипед нема чекање во колони.

Нема да имате потреба да трошите време на барање на слободно паркинг место

Ако одите на предавање со автомобил, тогаш најверојатно сте се судриле со проблемот дека нема доволно слободни паркинг места и губите време на барање на истите. И како за инает, често се случува, кога најмногу се брзате, не можете да најдете слободно место. Ако отидете со велосипед ќе се поштедите од непотребното трошење на нервите, парите и времето, кои ќе ви требаат за нешто попродуктивно!

Извор: student.si

Консултации со стручњак

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ:Политика за заштита на личните податоци

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

и добијте консултации од нашите специјалистиПолитика за заштита на личните податоци

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Аплицирајте
за студии
во Словачка!

Политика на заштита на личните податоци

×

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ:Политика за заштита на личните податоци

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

х

Приjавете се на курс соодветен за вас

за словенечки јазик

соодветен за вас

Политика за заштита на личните податоци

X

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ:


Политика за заштита на личните податоци

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

х