Brezplačna delavnica v Prirodoslovnem muzeju

V Prirodoslovnem muzeju v soboto, 17. novembra, pripravljajo brezplačno delavnico za otroke Čudovita raznolikost. Otroci bodo na delavnici, ki se bo začela ob 11. uri, kot pravi naravoslovni detektivi raziskovali muzej, iskali odgovore na zastavljena vprašanja, možgančkali in se ob medsebojnem tekmovanju zabavali.

Organizatorji obljubljajo, da bodo udeleženci spoznali različne živali, pojem biodiverzitete, njen pomen ter potrebo po njenem ohranjanju. Izdelali bodo tudi zvočne voščilnice z oglašanjem nekaterih živali ter zapisali svoje dobre želje za varovanje okolja. Delavnica je primerna za otroke, stare od 8 do 12 let, otroci, mlajši od 8 let, pa se lahko delavnice udeležijo v spremstvu odrasle osebe.

V muzeju delavnico pripravljajo v sodelovanju z Nacionalnim inštitutom za biologijo v okviru projekta NAT2CARE, Interreg V-A Italija-Slovenija 2014–2020. Čeprav je udeležba brezplačna, je število mest omejeno, zato organizatorji starše pozivajo, naj vstopnice dvignejo pri blagajni muzeja.

Vir: dnevnik.si