Bruci Univerze v Ljubljani stopili v novo šolsko leto

Na prvi oktobrski ponedeljek je letošnja generacija brucev največje in najstarejše univerze v Sloveniji v okviru tradicionalnega dogodka Pozdrav brucem vstopila v študijsko leto 2017/2018. Ob začetku novega življenjskega obdobja so jih nagovorili predsednik Upravnega odbora Univerze v Ljubljani prof. dr. Borut Božič, predsednik Študentskega sveta Univerze v Ljubljani Matej Drobnič, župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković in novi rektor Univerze v Ljubljani prof. dr. Igor Papič.

V študijskem letu 2017/2018 je na Univerzo v Ljubljani vpisanih več kot 35 tisoč študentov, med njimi okoli osem tisoč brucev. Tujcev, ki se na Univerzo v Ljubljani vpisujejo prvič, je okoli petsto. Na vseh treh stopnjah študija jih bo sicer letos skupno vpisanih dobrih dva tisoč. Končni podatki o številu vpisanih študentov bodo znani konec oktobra 2017.

Bruce Univerze v Ljubljani na Kongresnem trgu je med 16. in 20. uro čakalo zabavno in družabno popoldne, kjer so ob pestrem glasbeno-plesnem programu (nastopili so Artifex, Nipke, Cubana Ljubljana, AFS France Marolt, Nika Zorjan, BQL in Dekliški pevski zbor Pedagoške fakultete Univerze v Ljubljani) lahko pridobivali dodatne informacije o študiju in obštudijskih dejavnostih na stojnicah vseh 23 fakultet in treh akademij Univerze v Ljubljani.

Ob 17. uri so oder prireditve zavzeli dekani fakultet in akademij Univerze v Ljubljani, njeni prorektorji, glavni tajnik, predsednik Upravnega odbora, predsednik Študentskega sveta, župan Mestne občine Ljubljana in novi rektor Univerze v Ljubljani prof. dr. Igor Papič, ki je slavnostno odprl študijsko leto 2017/2018. Dogodek se je zaključil s koncertom glasbene skupine Xequtifz, najbolj vztrajni pa so druženje lahko nadaljevali na žuru dobrodošlice Študentskega kampusa.

Vir: uni-lj.si