Category Archives: Настани

Распоред на културни настани 24. 6. – 30. 6. 2019

Џез понеделник: Fake Orchestra – Tribute to Billy 24.6, 20.00-23.00 Организатор: Tobačna Место на одржување на настанот: Čin čin Tobačna, Ljubljana Концерт на џез музика во изведба на словенечката џез/етно група Fake Orchestra. Настапуваат: Ана Випотник (вокал), Примож Флеихман (саксафон), Игор Леонарди (гитара), Тадеј Кампл (бас), Јанез Габрич (тапани). Влезот е бесплатен. 25.6, 21.00-22.30 Организатор:10ка,

Прочитај повеќе →

Распоред на културни настани 17. 6. – 23. 6. 2019

Impronedeljek 17.6, 20.00 Организатор: Центар за урбана култура Кино Шишка Место на одржување: Добра Вага, Љубљана Концерт на алтернативна и урбана музика со учество на познатиот словенечки пијанист и композитор Роко Залокр. Влезот е слободен. 17.6, 20.00 Организатор: Фестивал Љубљана Место на одржување: Глаусова сала, Цанкарев дом, Љубљана Концерт на класична музика во изведба на

Прочитај повеќе →

Меѓународен музички фестивал „Lent“

Од 20-ти до 29-ти јуни 2019 година во Марибор ќе се одржи традиционален меѓународен музички фестивал „Lent“. Место на одржување на фестивалот – плоштад Трг Леон Штукељ. Фестивалот ќе го отвори босанската група Dubioza Kolektiv. На фестивалот исто така ќе настапат Parni Valjak, Јанез Довч и Sounds of Slovenia, Magnifico, Urban & 4, Gibonni и

Прочитај повеќе →

Распоред на културни настани 10. 6. – 16. 6. 2019

Ветар во глава 10.6, 19.00 Организатор: Куклен театар Љубљана Место на одржување: Сала под ѕвездите, Љубљана Драма. Режисер: Примож Екарт. Влез – 5,00 ЕВРА. 11.6, 16.00-19.30 Организатор: Центар за урбана култура Кино Шишла Место на одржување: Летна градина, Љубљана Традиционален јунски базар на стрипови. Влезот е слободен. 12.6, 17.00 Организатор: Куклен театар Љубљана Место на

Прочитај повеќе →

Работилница „Како да станете успешен преговарач“, Колеџ GEA, Љубљана

Во рамки на „Инкубаторот на Колеџот GEA“, во среда на 5.6.2019, во предавалната 1на колеџот во Љубљана се оддржа работилница со наслов„ Како да станете успешен преговарач“. Предавачот на работилницата проф.др. Марјан Светличич ги претстави хардвардските начела за преговори, кои темелат на филозофијата на взаемна победа, а не на тоа како да се победи спротивната

Прочитај повеќе →

Распоред на културни настани 3. 6. – 9. 6. 2019

Моќните старатели од минатото: замоци во Словенија 3.6 – 17.11 Организатор: Љубљански град, Градско плато 1, Љубљана Место на одржување: Каземате, Љубљански град, Љубљана Тематска изложба посветена на историчарот и конзерватор д-р Инан Стопар. Влез – 4,00-6,00 ЕВРА. 4.6, 21.00 Организатор:10KA клуб на смеата, Мала улица 5, Љубљана Место на одржување: 10KA клуб на смеата,

Прочитај повеќе →

Распоред на културни настани 27. 5. – 2. 6. 2019

Посветување на пролетта 27.5, 21.00 Организатор: Куклен театар Љубљана, Креков плоштад 2, Љубљана Место на одржување: Сцена под ѕвездите, Креков плоштад 2, Љубљана Балет на рускиот композитор Игор Стравински. Влез – 5,00 ЕВРА. 28.5, 19.00 Организатор: Баласиев институт, Барверска патека 8., Љубљана Место на одржување: Balassijev Inštitut, Барверска патека 8., Љубљана Танцова работилница. Водител –

Прочитај повеќе →

Вработените од компанијата 2ТМ ги посетија образовните институции во Марибор

Во четвртокот, на 16-ти мај 2019 година, вработените од компанијата 2ТМ посетија неколку образовни институции во Марибор, со кои што сораборува компанијата. Photo: © 2TM d.o.o. Претставниците од компанијата 2ТМ беа топло примени во објектите на факултетот за електротехника, компјутернски науки и информатика при универзитетот во Марибор. Гостите ги придружуваше специјалистот за медиуми и промоција

Прочитај повеќе →

Распоред на културни настани 20. 5. – 26. 5. 2019

Resno moteni 20.5, 19.30-21.00 Организатор: Шентјакобски театар Љубљана Место на одржување: Шентјакобска сцена, Љубљана Комедија. Автор: Лорен Бафе. Режија: Јернеј КОбал. Влез – od 7,00 ЕВРА. 20.5, 20.15-22.15 Организатор: Беласјев институт Место на одржување: Културен дом Нова Горица Концерт на класична музика во изведба на Камерниот оркестар Франц Лист од Будимпешта, за кој се вели

Прочитај повеќе →

Преставници на »2ТМ« во посета на ФГПА во Марибор, 16.5.2019

Специјалистите за високо образование во 2ТМ, во четврток на 16 мај ќе го посетат Факултетот за градежништво, сообраќајно инженерство и архитектура во Марибор, со цел да се информираат за студиските програми на постдипломските програми на факултетот. Претставниците на ФГПА ќе ги претстават магистерските студиски програми на: Факултетот за градежништво: градежни конструкции и оператива градежна инфраструктура

Прочитај повеќе →

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

и добијте консултации од нашите специјалистиПолитика за заштита на личните податоци

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ:Политика за заштита на личните податоци

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

х

Пријавете се на курс:Политика за заштита на личните податоци

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

X

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ:Политика за заштита на личните податоци

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

х