Category Archives: Германија

Како да студирате во Германија бесплатно?

Германија привлекува студенти од целиот свет и за квалитетот на образованието и за живот-ниот стандард на самата земја. Во 2020 година, Германија стана една од трите најбезбедни земји во светот за време на пандемија (според рејтингот на Deep Knowledge Group). И гер-манскиот образовен систем е признат лидер меѓу европските земји во однос на нивото на

Прочитај повеќе →

Животни трошоци на студентите во Германија

Било каде да сакате да студирате во Германија, важно е да бидете свесни за трошоците и поврзаните такси за студии пред да аплицирате. Во споредба со другите европски земји, трошоците за живот во Германија за студентите се многу разумни. Во просек, студентите во Германија трошат околу 850 евра месечно за животни трошоци. Најголем трошок е

Прочитај повеќе →

Предности на студии на германски универзитети

Има многу аргументи во прилог на студирање на германски универзитети, ајде да погле-даме некои.

Прочитај повеќе →

Компанијата 2TM потпиша договор со приватниот Европски Унверзитет во Германија

Компанијата 2TM d.o.o. потпипа договор за долгогодишна соработка со приватниот Европски Универзитет од Германија – University of Europe for Applied Sciences (UE), ова ја зголемува нашата понуда на студиски програми во Европската унија.

Прочитај повеќе →

Аплицирајте
за студии
во Словачка!

Политика на заштита на личните податоци

×

Побарајте консултации


Политика за заштита на личните податоци

х

Приjавете се на курс соодветен за вас

за словенечки јазик

соодветен за вас

Политика за заштита на личните податоци

X

Побарајте консултации


Политика за заштита на личните податоци

х