Category Archives: Разно

Актуeлни отворени работни места во словенечките компании Актуeлни отворени работни места во словенечките компании

Помеѓу новите избрани работодавачи се најдоа следните: Biserka Karo s.p. Frizerski studio „Blue“, Deichmann d.o.o., FAB d.o.o., Krka d. d., Lek d. d., Naton d.o.o. Специјалист за техничка поддршка на корисници (м/ж) Работодавач: FAB d.o.o. Потребни вештини: високо образование (бакалавр), работно искуство до една година, користење на Windows, познавање на компјутерски техники, многу добро познавање

Прочитај повеќе →

Актуeлни отворени работни места за студенти

Услужна дејност (м/ж) Потребни вештини: полнолетство, пожелно искуство во областа на продажба на напитоци. Возачка дозвола и сопствено превозно средство не се бараат. Плата: 6,00 евра на час нето, 7,10 евра на час бруто. Распоред на работа: по договор. Долгорочно вработување. Место на работа: Љубљана. Број на отворени работни места: две. Опис на отвореното работно

Прочитај повеќе →

Потребни се психолози, IТ-експерти, инженери, медицински персонал: Службата за вработување ги откри резултатите од истражувањето „Професионален барометар-2019“

Службата за вработување на Република Словенија во рамките на истражувањето „Професионален барометр-2019“ ја анализираше побарувачката и понудата за 177 професии во следната година. Истражувањето ги опфати сите 12 територијални одделенија на Службата за вработување со учество на 82 вработени консултанти и 10 надворешни специјалисти од регрутните агенции и студентскиот сервис. Тоа се одржа со поддршка

Прочитај повеќе →

Актуелнни отворни работни места за студенти

Услужна дејност (м/ж) Потребни квалификации: спретност, свесност, грижнивост, одоговорност, позитивен однос кон работата, способност за работа во тим, работно искуство во областа на служењето и подготовката на напитоци. Возачка дозвола и сопствено превозно средство не се бараат. Плата: 6,00 евра на час нето, 7,10 евра на час бруто. Распоред на работа: по договор. Долгорочно вработување.

Прочитај повеќе →

Честит Божиќ и среќна Нова година!

Тимот на 2ТМ од сè срце ви посакува Честит Божиќ и среќна Нова година! Photo: Unsplash/ За време на новогодишните и божиќните празници поминати заедно со најблиските, се радуваме на подароците и си замислуваме желби за следната година. Нека празниците ви бидат исполнети со магија и со прекрасни моменти, радувајте им се на успесите, на

Прочитај повеќе →

Актуелни отворени работни места во словенечките компании

Помеѓу избраните нови работодавачи се најдоа следните: Belimed d.o.o., Intersport ISI d.o.o., Kobal Transporti d.o.o., Makarončki d.o.o., Preis Sevnica d.o.o., Skupina Impol, Spit d.o.o. Nova Gorica. Продавач (м/ж) Работодавач: Intersport ISI d.o.o. Потребни вештини: средно стручно образование („Трговија“), работно искуство до една година, пожелно познавање на спортските производи, желба за работа со клиенти, комуникативност, способност

Прочитај повеќе →

Актуeлни отворени работни места за студенти

Услужна дејност (м/ж) Потребни квалификации: комуникативност, свесност, сигурност. Возачка дозвола и сопствено превозно средство не се потребни. Плата: 7,00 евра на час нето, 8,28 евра на час бруто. Распоред на работа: по договор. Долгорочно вработување. Место на работа: Љубљана, регион Чрнуче. Број на отворени работни место: едно. Опис на отворениот оглас за работа: различни работи

Прочитај повеќе →

Во Љубљана се отвори изложба на скулптури од лед Ledena dežela

Во четвртокот, на 28 ноември 2019 година, на плоштадот Конгресни трг во Љубљана втора година по ред се отвора изложба на скулптури од лед Ledena dežela. Автор на проектот е Миро Рисмондо. Изложбата е подготвена од страна на уметниците за скулптури од лед од Република Словенија, Финска и Монголија. Изложбата ќе биде отворена до 06-ти

Прочитај повеќе →

Актуелни отворени работни места во словенечките компании

Помеѓу избраните нови работодавачи се најдоа следните: Inel d.o.o., Inoteh d.o.o., Intersport ISI, d.o.o., Makarončki d.o.o., Preis Sevnica d.o.o., Radegost d.o.o., Spit d.o.o. Nova Gorica. Проектант на градежни конструкции, специјалист по статика на градби (м/ж) Работодавач: Spit d.o.o. Nova Gorica Потребни вештини: високо образование (доктор на науки), пожелно работно искуство од една до три години,

Прочитај повеќе →

Објавени се најдобрите странски инвеститори во Република Словенија

Во вторникот, на 26-ти ноември 2019 година, на вечерната свечена церемонија на Брдо при Крањ наградите за најдобри странски инвеститори FDI Award Slovenia 2019 им беа врачени на три компании: Iskraemeco, d.d. во категоријата „Голема компанија“; Systemair d.o.o. во категоријата „Долгорочно присутство во регионот“ и Swarco Lea d.o.o. во категоријата „Смарт“ разработка на производи и

Прочитај повеќе →

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

и добијте консултации од нашите специјалистиПолитика за заштита на личните податоци

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ:Политика за заштита на личните податоци

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

х

Пријавете се на курс:Политика за заштита на личните податоци

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

X

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ:


Политика за заштита на личните податоци

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

х