Če študentom zaradi posledic krize ne bo uspelo izpolniti študijskih obveznosti, se jim bo status prenesel v naslednje študijsko leto – ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Simona Kustec

Na tiskovni konferenci na daljavo, ki je potekala v nedeljo zvečer, 29. marca 2020, je ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Simona Kustec med drugim spregovorila o organizaciji študijskega procesa v sistemu visokošolskega in višješolskega izobraževanja.

Photo: pixabay/Tentes

Poudarila je, da se bo študentom status visokošolskih in višješolskih izobraževalnih zavodov, ki jim ni uspelo izpolniti vseh študijskih obveznosti, prenesel v naslednje študijsko leto.

Ukrepi urejajo tudi težave študentov v zaključnih letnikih, ki morda ne bodo mogli izpeljati praktičnega dela izobraževanja. Ministrica je pojasnila, da se jim bo štelo kot opravljeno, če bodo imeli pozitivne ocene pri strokovnih modulih v zaključnem letniku.

Prvi prijavni rok za vpis se bo podaljšal do 9. aprila 2020. Na področju raziskovalne dejavnosti se bo izvajanje raziskovalnih in infrastrukturnih programov, ki se iztečejo 31. decembra 2020, podaljšajo za eno leto, letni obseg financiranja pa bo ostal nespremenjen.

Vir: vecer.com