Курсеви за чешки јазик

Курсеви за чешки јазик

За сите оние кои сакаат да студираат на чешки универзитети на чешки јазик, но сè уште не одлучиле на кој специјалитет да се запишат, ние нудиме два вида курсеви за јазикот: годишни и полгодишни.

Едногодишни интензивни курсеви за чешки јазик (Б2)

Интензивните курсеви на чешки јазик се идеални за оние кои сакаат да научат да зборуваат и пишуваат чешки за многу кратко време со цел на упис на еден чешки универзитет, но не се одлучиле за специјалитетот, како и за оние кои сакаат да се запишат на универзитет без приемен испит. Во текот на целата година студентите ќе го совладаат системот на чешка граматика, конструкција на реченици и ќе стекнат богат вокабулар.

Наставната програма вклучува морфологија, вокабулар, граматика, фонетика, практични часови на главни теми и основите на општествените науки. Методологијата на курсевите за чешки јазик ги охрабрува студенти постојано да комуницираат со наставниците и да стекнат вештини за разговор.

Часовите се одржуваат пет дена во неделата во групи не повеќе од 12 лица.

На наставници чешки е мајчин јазик. На крајот од курсот студентот го положува испитот и добива сертификат за успешно завршување. Студент кој започнува да учи како почетник може да го достигне нивото на познавање на чешкиот јазик Б2 додека ги завршува сите одговорности.

  1. Цена за едногодишен курс е 2.950,00 ЕУР.

Полугодишни интензивни курсеви за чешки јазик (Б1)

Полугодишниот интензивен курс ќе ви овозможи да заштедите време додека учите чешки јазик за подготовка за упис на универзитети во Чешка. Подготовката за приемни испити се изведува во од 6-12 академски час неделно и според потребата. Можете да изберете помеѓу зимски (трае 4,5 месеци) и летни (трае 7,5 месеци).

Часовите се одржуваат пет дена во неделата во групи не повеќе од 12 лица. На наставници чешки е мајчин јазик. На крајот од курсот студентот го положува испитот и добива сертификат за успешно завршување. Студент кој започнува да учи како почетник може да го достигне нивото на познавање на чешкиот јазик Б1 додека ги завршува сите одговорности.

  1. Цена за зимски курс: 2.100,00 ЕУР.
  2. Цена за летни курс: 2.350,00 ЕУР.

За повеќе информации за курсевите, контактирајте не на courses@2tm.si.

Побарајте консултации


Политика за заштита на личните податоци

Аплицирајте
за студии
во Словачка!

Политика на заштита на личните податоци

×

Побарајте консултации


Политика за заштита на личните податоци

х

Приjавете се на курс соодветен за вас

за словенечки јазик

соодветен за вас

Политика за заштита на личните податоци

X

Побарајте консултации


Политика за заштита на личните податоци

х