Dan ARRS 2019: Podpiramo odličnost

Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije (ARRS) je v torek, 19. novembra 2019, priredila nacionalni dogodek »Dan ARRS 2019: Podpiramo odličnost«, ki je bil posvečen novi generaciji mladih raziskovalcev.

Program Mladi raziskovalci je od leta 1985 vir visoko usposobljenih in motiviranih raziskovalk in raziskovalcev z velikim potencialom za slovensko znanost, gospodarstvo in druga družbeno pomembna področja. Za letošnjo 35. generacijo je bilo na voljo 229 mest za usposabljanje mladih raziskovalk in raziskovalcev, ki se bodo pridružili preko 5000 raziskovalkam in raziskovalcem, ki so v programu Mladi raziskovalci doslej pridobili doktorat znanosti.

Na dogodku »Odlični v znanosti v letu 2019« znanstvene dosežke s področja Tehnike v letu 2019 sta, med drugimi, predstavila sodelavca UM FGPA izr. prof. dr. Vesna Žegarac Leskovar in red. prof. dr. Miroslav Premrov. Predstavila sta tudi znanstveno monografijo »Integrative Approach to Comprehensive Building Renovations«, izdano leta 2019 pri založbi Springer.

Vir: fgpa.um.si