Dan odprtih vrat Katedre za tekstilne materiale in oblikovanje

Dan odprtih vrat 2018 bo potekal v ponedeljek, 29. januarja 2018 med 9.00 in 17. 00 uro na Fakulteti za strojništvo Univerze v Mariboru (Smetanova ulica 17).

V okviru Dneva odprtih vrat Katedre za tekstilne materiale in oblikovanje Fakultete za strojništvo Univerze v Mariboru, bodo učenci, dijaki in širša javnost lahko aktivno sodelovali v dveh tematskih sklopih kreativnih delavnic. Prvi sklop delavnic bo namenjen kreativnemu oblikovanju, drugi pa bo zajemal pripravo različnih funkcionalnih materialov in izdelkov.

V okviru delavnice »kreativno oblikovanje« bo potekalo ustvarjanje na krojaških lutkah, kjer bodo obiskovalci svojo kreativnost izrazili v ustvarjanju 3D modnih ilustracij s kolažem tkanin in papirja, drapiranju in ustvarjanje volumnov. Predstavljeno bo polstenje volne in ročno tkanje. Spoznali bodo oblačila v virtualnem svetu in se poigrali s simulacijo prototipov tekstilnih izdelkov. Predstavljeno bo delovanje naprednih inteligentnih oblačil.

V okviru delavnice »materiali in tehnologije« bo prikazan pojav luminiscence, svojo ustvarjalnost bodo obiskovalci lahko izrazili s poslikavami na tekstilijah, odpadno zelenjavo bodo reciklirali v nove okolju prijazne izdelke, spoznali bodo mikro-svet vlaken.

Vir: um.si