Dan vina in čokolade v Kopru

Pod okriljem Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP) se bo v Taverni (Koper, Titov trg, 3) v soboto, 31. marca 2018, med 16. in 23. uro odvil že peti Dan vina in čokolade. Udeleženci bodo lahko degustirali več vrst vin istrskih vinarjev ter čokolad in čokoladnih sladic.

Namen Dneva vina in čokolade je mladim približati različne vrste vin in njihovo pridelavo, hkrati pa jih seznaniti z različnimi okusi in vonji vina ter ga prikazati kot odlično kombinacijo s sladicami.

Na Dnevu vina in čokolade bo prisotnih 9 vinarjev iz slovenske Istre: Ekološko posestvo Vina Montis in Eko Laura, Vina Bordon, Kmetija Jogan, Domačija Ražman, Vina Zaro, Vinska klet Rakar, Vinska klet Plahuta, Ekološko vinogradništvo Rodica in Vinska klet Kralj. Prisotna bodo še Vina Povh iz Vipavske doline.

Za čokoladne sladice bodo poskrbeli: Iridis Sweets, Sladki Cekini, La Chocolate, 20chocolate, ChocoMe, Mojačokolada.si, Čokoladnica Da Ponte in Kavarna in slaščičarna Triglav.

Degustacija vin in čokoladnih sladic bo potekala s kuponi. Cena enega kupona bo 0,50€. Del zbranega zneska bo namenjen v Sklad za socialno ogrožene študente Univerze na Primorskem.

Program prireditve bo, poleg degustacije in zabavnega programa, vključeval še dve delavnici. Udeleženci delavnic se bodo lahko preizkusili v slepem okušanju vin in sladic, najboljši okuševalci pa se bodo potegovali za bogate nagrade.

Pred in po osrednjem dogodku organizatorji pripravljajo še tri brezplačne delavnice, preko katerih se bodo udeleženci podrobneje spoznali s kulturo pitja vina in izdelave čokolade. V sredo, 27. marca, bo potekala delavnica spoznavanja vina s sommelierjem, 4. aprila delavnica o pridelavi čokolade in 9. aprila podjetniška delavnica o čokoladi s predstavniki podjetja mojačokolada.si.

Projekt sofinancira Mestna občina Koper in podpira Društvo vinogradnikov slovenske Istre.

Vir: soup.si