Delegacija 2TM o sodelovanju na moskovskem dnevu poklicnega svetovanja in kariere: veliko zanimanja za izobraževanje v tujini

V soboto, 29. septembra, je v ruski prestolnici potekal tradicionalni forum na temo poklicnega usmerjanja in kariere. V paviljonu VDNH se je zbralo na desetine vodilnih univerz in izobraževalnih podjetij, pa tudi poklicni svetovalci, psihologi ter predstavniki s področja znanosti in posla, ki so se trudili srednješolcem in študentom kar najbolj približati in jim pomagati pri izbiri poklicne poti.

Photo: by 2TM d.o.o.

Dogodka so se udeležili tudi predstavniki 2TM, katerih stojnica je spet vzbudila precejšnje zanimanje obiskovalcev foruma. Po besedah vodje regionalnega urada 2TM v Sankt Peterburgu, Ksenie Balashove, med obiskovalci 2TM stojnice niso bili le Moskovčani temveč tudi prebivalci drugih, celo zelo oddaljenih mest. Nekateri obiskovalci, ki so bili že seznanjeni z dejavnostjo podjetja in so s predstavniki 2TM do takrat komunicirali le preko spleta, so se zdaj lahko osebno srečali z njimi in iz oči v oči dobili strokovne nasvete o vpisu na univerze in višje šole v Sloveniji.

Photo: by 2TM d.o.o.

“Veliko obiskovalcev je bilo. Ker za izobraževanje v tujini vlada veliko zanimanje, je pri naši stojnici nenehno gneča. Še več, letos so se pridružili tudi šolarji od 7. -9. razreda, ki so bili na tem sejmu. Večinoma pa nas obiščejo srednješolci in študenti, ki so si že izbrali univerzo in magistrsko temo. Med sejmom nismo le svetovali, ampak smo prejeli tudi konkretna vprašanja o izobraževanju. Če povzamemo področja, za katera so se obiskovalci še posebej zanimali, bi rada omenila “standardno” trženje, podjetništvo, jezikoslovje, informacijsko tehnologijo, novinarstvo, turizem, arhitekturo in fiziko. Hkrati so bila prisotna tudi povpraševanja po ožjih področjih – glasbena vzgoja (klavir), kemija, biotehnologija, sinologija, živinoreja in drugi. Zainteresiranim smo podali podrobna pojasnila in seveda bomo veseli, v kolikor se bodo odločili postati študentje slovenskih izobraževalnih ustanov. Pri tem smo jim seveda pripravljeni pomagati! “, nam je pojasnila Ksenia Balashova.

.