Denarna pomoč za 160 socialno ogroženih študentov

Študentje 17. novembra praznujejo svoj svetovni dan in ta mesec bodo v fundaciji Študentski tolar, ki deluje pod okriljem Študentske organizacije Univerze v Ljubljani (ŠOU), obeležili tudi z razpisom za nepovratno denarno pomoč za socialno ogrožene študente. V želji, da bi izboljšali socialni položaj študentov, bodo v fundaciji 160 študentom visokošolskih ali višješolskih ljubljanskih zavodov namenili skupno 56.000 evrov pomoči. Denar bo v celoti zagotovila ljubljanska študentska organizacija.

»Ker država ni sposobna ali ne želi poskrbeti za socialne stiske študentov, smo v ŠOU v Ljubljani že pred več kot desetimi leti začeli kontinuirane humanitarne programe,« je bil do odnosa države do študentov v stiski kritičen predsednik ljubljanske študentske organizacije Rok Liković. V fundaciji so zato v letu 2016 za pomoč socialno šibkim študentom namenili že 137.000 evrov, z zdajšnjim razpisom pa bo posamezni prosilec lahko prejel 350 evrov nepovratne denarne pomoči.

Študentje se lahko na razpis prijavijo do 9. decembra, bodo pa v Študentskem tolarju, da bi olajšali prijavo na razpis, pripravili tudi javno predstavitev razpisa. Ta bo v ponedeljek ob 17. uri v Študentskem kampusu v predavalnici 3, študentje pa se lahko po pomoč na fundacijo obrnejo tudi v času uradnih ur in prek družbenih omrežij.

Vir: dnevnik.si