Денес се отвора првиот пријавен рок

Сите словенечки универзитети и самостојни високошколски заводи, освен неколку исклучоци, уште од 12 февруари започнуваат со приемот на првите пријави за упис.

Photo: pixabay/geralt

На избраната студиска програма е подобро да се пријавите уште во првиот пријавен рок бидејќи тогаш сите места на словенечките образовни установи се се уште слободни. Притоа, добро е доколку крај себе имате некого кому можете да му се обратите кога имате потреба од точни информации, стручен совет или мислење. Нашите експерти ќе ве запознаат со сите специфичности на одделните студиски програми, ќе ве снабдат со сите детални информации околу роковите и постапките за пријава на словенечките образовни институции, ќе ве советуваат и ќе ви одговорат на сите прашања поврзани со студиите и студентското живеење во Словенија.

Заедно со експертите од 2ТМ ќе изберете студиска програма која соодветствува на вашите желби и вашиот успех. 2ТМ за вас навремено и успешно ќе ја оддаде пријавата и целата потребна документација, а вие ќе заштедите време и пари.

Не чекајте, контактирајте не!

Повеќе информации околу пријавните рокови можете да најдете тука.