Design Explosion

V sredo 31.5. so študentje Fakultete za dizajn in Hiša za dizajn management in inovacije pripravili razstavo z dogodkom na temo Plečnik. Študentje so po inspiraciji arhitekta Jožeta Plečnika izdelali atraktivne dizajnarske izdelke.

Tekstilije in oblačila so se predstavila s svojimi individulanimi kreacijami ter oblačili in lesenimi torbicami pri katerih se čuti Plečnikovo oblikovanje. Predsatvili pa so tudi kreacije, ki so nastale v sodelovanju z mednarodnim strokovnjakom Jullianom Robetsom, ki je razvil inovativno tehniko krojenja »Subtraction pattern cutting«.

Vizualne komunikacije so navdušile s sijajnimi rešitvami različnih embalaž namenjene restavracijam, predstavitvami blagovnih znamk, subtilnimi fotografijami in ilustracijami ter zanimivimi Plečnikovimi spominki.

Smer notanje opreme je popeljala v čudovite ambientalne rešitve in dodatki za dom s tehniko laserskega izreza. Izdelali so atraktivne makete na temo »velika in mala ahitektura zvoka«. In ob tem na kreativen način pristopili k izdelavi nakita na platnu, katere oblike je vodila Plečnikova živjenjska pot.

Dizajn managerji so se predstavili s trajnostnim razmišljanjem z redizjan izdelki iz kavnih vrečk, konceptualnimi sedišči in Plečnikovimi svetili, katerih formo so narekovala njegova velika dela.

Dogodek je bil zelo obiskan. S prisotnostjo so ga podprli profesorji in dekanja prof. Nada Matičič ter podporniki in poznavalci dizajna. Za dobro glasbo je poskrbela Karin Bossman, ki je tudi študentka Dizajn managementa. Za izjemno postrežbo in vrhunske okuse je poskrbela Shambala.

Na razstavi smo predstavili tudi zelo uspešno multidisciplinaro delo študentov, idejni projekt Pediatrična klinika, kjer so študentje v sodelovanju z mednarodnim strokovnjakom indrustrijskega oblikovanja Tacom Lingiusom dizajnirali prostore klinike, da bi se naši najmlajši počutili vsaj za malenkost bolje v svetu pravljic in domišljije.

Svoj kotiček pa so namenili tudi že zelo uspešnim študentom. Blagovna znamka Okusi Slovenije, kateri ponujajo odlične čokolade in druge dobrote z lokalnim okusom. Svojo prečudovito linijo torbic, nahrbtničkov in oblačil pa je razstavila tudi mlada in uspešna Teja Jeglič z blagovno znamko TejaJeglicDesign.

Mlade kreatvne dizajnerje je s svojim obiskom razveselil tudi Zmago Novak direktor Zavoda Big, ki je organizator največjega oblikovalskega in gospodarskega dogodka Mesec oblikovaja, ter lastnik revije Hiše.

Dekanja Fakultete za dizjan Nada Matičič je bila nad delom študentov in mentorjev izredno ponosna in se že veseli naslednjih uspehov naših kreativnih in inovativnih študentov.

Razstavo si je ogledal tudi prof.dr. Krečič, ki spada med največje strokovnjake in poznavalce Plečnikovih del, ter dolgoletni podpornik Fakultete za dizajn.

Vir: fd.si