Директорот на Меѓународниот центар за генетски инженеринг и биотехнологија го посети Универзитетот од Нова Горица

Во вторникот, на 21-ви јануари 2020 година, директорот на Меѓународниот центар за генетски инженеринг и биотехнологија (ICGEB)/ICGEB Biosafety Capacity Building професор доктор Лоуренс Бенкс го посети универзитетот од Нова Горица посетил. Средбата се одржа во куќата на Лантјери во Випава.

На универзитетот од Нова Горица се предава магистерската програма „Молекуларна генетика и биотехнологија“, којашто е резултат на прекуграничната соработка во областа на молекуларната биологија помеѓу универзитетот од Нова Горица и Меѓународниот центар за генетски инженеринг и биотехнологија (ICGEB). Посетата на Лоренс Бенкс беше посветена на разгледување на понатамошната соработка во образовната и научната сфера.

На средбата учествуваа проректорот за наука и уметност професор доктор Гвидо Братина, проректорот за образование професор доктор Младен Франко, деканот на факултетот за постдипломско образование професор доктор Изток Арчон и директорот на магистерската програма „Молекуларна генетика и биотехнологија“ доцент доктор Мартина Бергант Марушич.

Извор: facebook.com