До крајот на 2018 година во младинските центри во Љубљана ќе има повеќе од 60 бесплатни активности

До крајот на годината ќе се одвиваат повеќе од 60 бесплатни активности во младинските центри Бежиград, Чрнуче, Шишка и Залог, како и Улични змејови, кои работат под покровителство на јавнниот завод Млади змејови. Декемврискиот собир во заводот го нарекоа  Весело змаевање.

Дружењето во младинските центри Бежиград, Шишка и Залог ќе се одржува секој работен ден, освен на 24 и 31 декември 2018 година, од 14 до 19 часот, додека вратите на Младинскиот центар во Чрнуче ќе бидат отворени секој вторник, четврток и петок (освен кога некој од овие денови е празник) од 13 до 17 часот. Покрај тоа, во саботите во Залог ќе бидат посветени на креирање помеѓу 14 и 18 часот. Во среда на 19 декември 2018 година, уличните џинови ќе се дружат во Посавје, во понеделник на 17 декември 2018 година и во вторник на18 декември 2018 година, а исто така и во Гамељне. Програмата Весело Змаевање е објавена на веб-страницата на Општина Љубљана и на веб-страницата на Институтот “Млади џинови”.

Извор: dnevnik.si