Доброделна претстава: Монокомедија „Професор Кузман помладиот“, 10-ти декември, Марибор

Во понеделник, на 10-ти декември 2018 година, во 19 часот во Народниот дом во Марибор ќе се одржи доброделна претстава (монокомедијта Професор Кузман помладиот).

Подарете со купување на карта (15 евра) во сите продажни места на Евентим. Нивни продажни места се: Тиволи Љубљана, Кино Шишка Љубљана, Крижанке Љубљана, Месни трг Љубљана, Еуропарк Марибор, телефонскиот центар 090 55 77 и партнерските продажни места: Петрол, Пошта Словенија, Биг Бенг, (К)киоск, 3ДВА Трафика, М Холидејс, туристичка агенција Алпетур и туристичката агенција Палма.

Сите собрани средства од продажбата на картите и од доброволните прилози ќе бидат наменети за зимување на социјално загрозените деца од пошироката околина на Марибор во организација на Сојузот на пријатели Младина.  

За повеќе информации можете да се обратите на тел.број 031 477 611 или да испратите порака на matic.rebercnik@student.um.si.

Настанот го овозможија: Студентскиот совет на  UM FGPA, Друштвото на студенти при FGPA, Евентим и Сити театар.

Извор: fgpa.um.si