Добротворна претстава на студентите од Факултетот за градежништво, сообраќајно инженерство и архитектура при Универзитетот во Марибор

Студентите од Факултетот за градежништво, сообраќајно инженерство и архитектура при Универзитетот во Марибор, во рамките на Студентскиот совет и Друштвото на студенти од Факултетот за градежништво, сообраќајно инженерство и архитектура, ја организираа добротворната претстава „Професор Кузман помладиот“ – монокомедија, и на тој начин на социјално загрозените деца им овозможија незаборавно зимување во Похорје, во реализација на Унијата на пријатели на младината Марибор.

Студентите од овој факултет веќе деветта година по ред организираат хуманитарен проект. Во понеделникот, на 10 декември 2018 година, во Народниот дом во Марибор успешно го завршија со одличната монокомедија. Сите собрани средства, а годинава собраа рекордни 3.710 евра, ги донираа во најголемата хуманитарна организација во Словенија – Унијата на пријатели на младината Марибор.

Интернет-врска: fgpa.um.si